Mainos: Kahvila Kafiina

Kahvila täynnä kesätunnetta

Lappeenrannan satamassa, Kasinon puiston kulmalla Kahvila Kafiina tarjoaa elämyksen. Auringon helliessä kaupunginlahtea, uudella kattoterassilla voi pysähtyä nauttimaan hetkestä.

– Valoisa, lämmin ja vedenläheinen, niillä sanoilla Noona kuvailee Kafiinaa hymyillen.

Vehreys tulvii sisälle kahvilan avaraan sisäterassiin. Lasiseinät tuovat puiston ja sinisenä kimmeltävän Saimaan samaan tilaan. Ylhäällä kattoterassilla aurinko on läsnä aamukahvikupposesta illan viimeisiin säteisiin.

– Kattoterassia on suunniteltu jo vuosia, yrittäjäpariskunta Noonaja JyriHänninen kertoo.

– Olemme panostaneet siihen, että vuodenajasta riippumatta kahvila on viihtyisä, valoisa ja säähän sopiva, Noona jatkaa.

– Käytimme paikallisten, arkkitehtuuritoimisto Ovaskaisen ja Rakennus Praktiikan, ammattitaitoa toteutuksessa. Paikallisuus on meille tärkeää.

Täydellisempää kesäterassia saakin hakea.

– Istahda lämpimänä kesäpäivänä kattoterassin yläkulmaan, käännä kasvot aurinkoon ja nauti erikoiskahvi tai kylmä juoma kahvion terassiantimista, Noona suosittelee.

– Siihen hetkeen kiteytyy Lappeenrannan sataman kesä.

– Kesän ja talven saumaton yhdistäminen oli haastavaa, koska vastaavia tiloja ei ole tullut vastaan, Noona kertoo terassin suunnittelusta.

Kahvia, kevyttä lounasta ja kuohuviiniä

Kesällä Kafiinan aamu alkaa seitsemältä. Sisätiloissa käy kova tohina. Uunista tulvii pullan tuoksu, kattilassa ovat höyryämässä Kesämäen leipomon lihapiirakat, leikkuulaudalla on tuloillaan salaatit ja tuoreet sämpylät odottavat täytettä. Kellon lyödessä kahdeksan ensimmäiset asiakkaat saapuvat.

– Vakioasiakkaina on myös muutama koira, jotka tottuneesti astelevat kahvilaan vetäen isäntänsä mukanaan, Noona naurahtaa.

Leikin ääniä alkaa kuulua läheisestä leikkipuistosta. Pian ensimmäiset jäätelöasiakkaat ovat vaikean valinnan edessä.

– Lasten kestosuosikki on sateenkaariannos, kahvilayrittäjä tietää.

– Kausituote Softismansikkaunelma aitojen kotimaisten mansikoiden kera on varsinkin turistien suosiossa, hän jatkaa.

Uudelta kattoterassilta avautuu upea näkymä Saimaalle. Täydellinen paikka hetkestä nauttimiseen.

Mozzarellasämpylää ja kermavaahdolla kuorrutettua Cafe Mochaa tarjoillaan asiakkaille. Lounashetken lomassa Saimaa antaa virkistävän tuulahduksen.

– Suunnitelmissa on laajentaa valikoimaa kreikkalaisiin pitaleipiin, Noona kertoo.

Rakkaus alaan näkyy kahvilassa. Asiakaskokemusta parannettaessa otetaan kaikki huomioon. Osa ala-terassista on anniskeluvapaa, lemmikeille on omat kipponsa.

Auringon kadotessa näkyvistä, kesäillan lämmössä on ystävän kanssa mukava vaihtaa kuulumisia kuohuviinilasillisen äärellä. Pian ilta hiljenee, ovi sulkeutuu. Kafiinan hetki levätä ennen uutta auringon nousua.

Kahvila Kafiina* Ympäri vuoden avoinna oleva kahvila Lappeenrannan satamassa. * Perustettu vuonna 2005. * Yhteensä 98 asiakaspaikkaa. * Laaja valikoima erikoiskahveja, mm. kylmäuutettua kahvia omasta takaa. * Anniskeluoikeudet. * Suolaista ja makeaa leivonnaista, lounassalaatteja ja -sämpylöitä.

Kipparinkatu 6, 53100 Lappeenranta, Satamatorin leikkipuiston vieressä. www.kafiina.fi