Mainos: Lappeenrannan Asuntopalvelu

Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Haluaisitko asua Saimaan rannalla — Lappeenrannan Asuntopalvelun Tyysterniemen kerrostalojen haku alkaa 21.10.

Talojen parvekkeet ovat niin isoja, että niihin voisi kesällä muuttaa kuin mökille konsanaan. Avoin tutustumispäivä on keskiviikkona 30.10.

Maalari Heidi Vätön mielestä Tyysterniemen asunnoista löytyy arjen pientä ylellisyyttä, ja pihaihmisenä hän arvostaa, että sieltä löytyy muutakin kuin asfalttia.

Näihin asuntoihin ei välttämättä tarvitse lainkaan tauluja. Ikkunoista ja parvekkeilta avautuvat maisemat veisivät niistä kuitenkin voiton. Tuolla on Saimaa, tuossa pieni metsä, aivan ikkunoiden alla kulkee kuntopolku ja talvella pääsee järven jäälle hiihtämään, kunhan kävelee kuntopolun yli.

— Olen aivan alusta asti ajatellut, että nämä talot sattuvat niin hienosti tähän maisemaan, sanoo maalari Heidi Vättö ja kurkkaa ikkunasta ulos.

— Yksi päivä töihin tullessani katselin pihaa, ja mietin, mitenköhän nuo rinteet laitetaan. Seuraavana päivänä niissä oli kauniit istutukset. Tämä piha ei olekaan pelkkää asfalttia, Vättö jatkaa.

Kaikkien asuntojen keittiönkaapit ja tasot ovat laminaattia, ja niistä löytyy jää-pakastinkaappi sekä varaukset astianpesukoneelle ja mikrolle. Kylpyhuoneista löytyy varaus pyykinpesukoneelle, mutta taloissa on myös pesula ja kuivaushuone.

Vättö tuntee ensi vuoden helmikuussa valmistuvat talot hyvin myös niiden sisältä, onhan hän ollut niitä maalaamassa.

— Näissä on todella kivoja tilaratkaisuja ja sellaisia arjen pieniä ylellisyyksiä, kuten keittiösaarekkeita ja ranskalaisia parvekkeita.

Ja entä ne parvekkeet! Yhdessäkään asunnossa ei tarvitse tyytyä vain kurkistelemaan ranskalaisten parvekkeiden kaiteiden yli.

— Kaikkien asuntojen parvekkeet ovat isoja, ja osasta näkyy Saimaa ja osasta kaunis metsä. Ja kun niissä on lasitukset, niistä tulee roimasti lisää tilaa asua ja elää. Oikein hyvin voisin kuvitella muuttavani näihin taloihin!

Avoimien ovien päivä ke 30.10. klo 14—18 2-talon valmiissa asunnossa nro 32 sekä sen kerroksessa.

— Voisin hyvin kuvitella itse asuvani näissä taloissa. Kohteen sijainti on napakymppi, asunnoissa on Saimaa- ja puistonäkymät, luonto on ihan lähellä ja alue on rauhallinen. Tyysterniemestä käsin arki sujuisi varmaan hyvin: koska sekä linja-autopysäkki että ruokakauppa löytyvät läheltä, talot suunnitellut arkkitehti Aleksandra Jastrzebska sanoo.

Arkkitehti sai tehdä persoonallisia ratkaisuja

Kerrostalot saattavat hyvinkin saada kansan suussa nimekseen Noppatalot.

— Asemakaava määritteli rakennusten ulkomuodon tarkkaan, muun muassa niiden noppamaisen muodon, kertoo talot suunnitellut arkkitehti SAFA, Arkkitehtuuritoimisto Ovaskaisen suunnittelupäällikkö Aleksandra Jastrzebska.

Toisaalta kaava antoi mahdollisuuden toteuttaa erilaisia ja persoonallisia ratkaisuja, ja sellainen kaava on Jastrzebskan mukaan jokaisen suunnittelijan haave.

— Tyysterniementien asunnoissa ei oikeastaan ollenkaan ole hukkaneliöitä. Suunnittelussa on yritetty huomioida arjen helppous, minkä takia jokaisessa yksiössäkin on alkovi.

Eikä Jastrzebskakaan malta olla mainitsematta parvekkeita. Isoimmissa asunnoissa ne ovat niin isoja, että niihin hän on piirtänyt aivan omanlaisensa ratkaisun.

— Neljä huonetta keittiö -asuntojen parvekkeille johtavat ovet sekä olohuoneesta että isosta makuuhuoneesta.

Myös alimmasta kerroksesta näkyy Saimaa. Asunnot ovat valoisia, ja niissä on kaikissa isot parvekkeet.

Asunnot valmistuvat helmikuussa, ja uuteen kotiin pääsee muuttamaan maaliskuussa

Tyysterniemen talot valmistuvat helmikuussa 2020 ja uudet asukkaat pääsevät muuttamaan asuntoihin maaliskuun alussa. Haku käynnistyy maanantaina 21.10., ja hakuaika jatkuu sunnuntaihin 17.11.2019 asti. Sähköisen asuntohakemuksen voi täyttää osoitteessa aspakoti.fi .

Lappeenrannan Asuntopalvelun seuraava uusi kerrostalo valmistuu ensi keväänä Sammonlahteen Liesharjunkadulle. Siihen tulee 51 asuntoa: 47 kaksiota ja 4 neliötä. Niiden hakuaika alkaa ensi keväänä.

Asuntopalvelun Tyysterniementie 19

+ 40m² yksiöitä 17 kpl, 50—53m² kaksioita 35 kpl ja 84m² neliöitä 4 kpl. + Kaikille asunnoille autopaikka, lisäksi invapaikka ja 2 vieraspaikkaa. + Yhteiset tilat: irtainvarastot, pesula/kuivaushuone, saunaosasto ja ulkoiluvälinevarasto + Vuokraan sisältyy kaapeli-tv:n peruspalvelu sekä Kodin Netti -laajakaista Telian valokuituverkossa. Vuokraan sisältyvä laajakaistayhteys on 10 Mbit/s perusnopeudella toimiva yhteys, johon voi halutessaan tilata lisänopeutta sekä lisäpalveluita, kuten Telia Viihde -laajakaistan tai kaapeli-tv:n kanavapaketteja + Kohde on savuton, eli tupakointi on kielletty sisätiloissa ja parvekkeilla. Pihalle tulee kuitenkin tupakointipaikka.

Lappeenrannan Asuntopalvelu