Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kristiina Mäkelä juhlii kolmiloikkahopeaa uudella Suomen ennätyksellä, tässä jutussa seurasimme Senni Salmisen suorituksia Münchenin EM-finaalissa

Kristiina Mäkelä vei Senni Salmiselta Suomen ennätyksen yhden sentin parannuksella. EM-kultaa voitti Ukrainan Maryna Beh’-Romantšuk kovalla tuloksella. Senni Salminen oli seitsemäs.

Tässä jutussa seuraamme yleisurheilun EM-kisojen naisten kolmiloikkafinaalia. Kilpailussa ovat mukana Imatran Urheilijoiden Senni Salminen ja Orimattilan Jymyn Kristiina Mäkelä.

Tätä seurantajuttua päivitetään kilpailun edetessä. Kolmiloikkafinaali Münchenin olympiastadionilla alkaa kello 21.55.

Hyvää iltaa! Naisten kolmiloikkafinaali alkaa tuota pikaa, tässä pieni alustus:

Senni Salminen hyppää kilpailussa viidentenä.

Hän lähtee mitalijahtiin Euroopan rankingin seitsemänneltä sijalta. Tällä kaudella Salmisen paras loikkasarja on kantanut 14,32, viime kaudella syntynyt Suomen ennätys on puolestaan 14,63.

Toinen suomalaiskilpailija, kokenut arvokisakävijä Kristiina Mäkelä on vuorossa seitsemäntenä.

Mäkelä on hypännyt tällä kaudella Salmista pidemmälle. Mäkelä paransi tänä kesänä ennätyksensä lukemiin 14,48. EM-finaaliin Mäkelä lähtee Euroopan rankingin viidenneltä sijalta, mutta hänen kauden tilastotuloksensa on peräti kolmanneksi paras.

Rankinginykkönen on Portugalin Patricia Mamona, mutta pisimmälle loppukilpailun 12 kilpailijasta tällä kaudella on hypännyt Ukrainan Maryna Beh’-Romantšuk: 14,74.

Kilpailu ei ala ihan ajallaan. Urheilijat vetävät verrytteluasut takaisin päälleen. Osa heistä jatkaa lämmittelyä.

Nyt Mamona avaa kilpailun ensimmäisenä hyppääjänä: 14,26.

Beh’-Romantšuk toisena hyppääjänä: Euroopan kärkitulos 14,81. Kova avaus!

Senni Salminen ensimmäisellään: 14,13. Hypyn jälkeen Salminen käy kuuntelemassa valmentaja Matti Monosen näkemyksen suorituksesta ja ohjeet seuraavalle kierrokselle.

Kristiina Mäkelä pääsee ensimmäisellään niukasti yli 14 metrin: 14,01.

Avauskierroksen jälkeen Salminen on viides ja Mäkelä seitsemäs. Vahvasti avannut Beh’-Romantšuk johtaa kilpailua. Iso-Britannian Naomi Metzger on toisena (14,33) ja Patricia Mamona kolmantena.

Salmisen toisen kierroksen hyppy on yliastuttu.

Kristiina Mäkelä puolestaan 14,64. Uusi Suomen ennätys! Askel osui lankulle täydellisesti. Mäkelä siirtyy kilpailussa toiseksi ja pudottaa Salmisen sijoitusta yhden pykälän alaspäin kuudenneksi.

Toisen kierroksen jälkeen Mäkelä on toinen ja Salminen seitsemäs.

Jos nämä asetelmat säilyvät kolmannella kierroksella, molemmat suomalaiset nähdään kilpailun kolmella viimeisellä kierroksella.

Senni Salmisen kolmannen kierroksen hyppy on myös yliastuttu. Nyt jännitetään, riittääkö 14,13 kolmelle viimeiselle kierrokselle.

Myös Kristiina Mäkelä astuu kolmannen kierroksen hyppynsä yli. SE-naisen sijoitus edelleen toinen.

Kolmas kierros päättyy, molemmat suomalaiset jatkavat kolmelle viimeiselle kierrokselle. Kristiina Mäkelä on kiinni EM-mitalissa! Senni Salmisen pitäisi parantaa vielä reilut 30 senttiä, jotta pronssimitali irtoaisi.

Katsotaan, miten jaloissa on vielä paukkuja jäljellä...

Tästä eteenpäin jatketaan käännetyssä järjestyksessä, joten seitsemäntenä oleva Salminen on toisena hyppyvuorossa.

Jos kolmas peräkkäinen yliastuttu Salmiselle, joka hypyn jälkeen menee jälleen keskustelemaan valmentaja Monosen kanssa.

Kristiina Mäkelä neljännellä kierroksella: 13,93.

Kilpailun kärki ennen kahta viimeistä kierrosta: 1) Maryna Beh’-Romantšuk (14,81), 2) Kristiina Mäkelä (14,64), 3) Hanna Minenko (Israel, 14,45).

Ei osu Salmisen askel lankulle ei, jo neljäs peräkkäinen yliastuttu.

Kristiina Mäkelän viidennen kierroksen hyppy kantaa 14,34. Johdossa oleva Maryna Beh’-Romantšuk puolestaan ponnistaa viidennellään peräti 15,02.

Asetelmat kärjessä säilyvät entisellään viimeiselle kierrokselle.

Myös Salmisen päätöskierroksen hyppy on yliastuttu, joten häntä ei nähdä mitalitaistelussa. Salmisen tulokseksi jää avauskierroksen 14,13, millä hän on EM-finaalin seitsemäs.

Nyt jännitetään Mäkelää....

Suomen kolmas mitali EM-kisoissa varmistuu, kun kolmantena ollut Hanna Minenko juoksee päätöskierroksen yrityksensä läpi ja lähtee noutamaan sen jälkeen maansa lippua harteilleen.

Myös Mäkelän päätöskierroksen suoritus on yliastuttu, mutta ei haittaa, mitali Suomeen!!!

Tuntia aiemmin Topi Raitanen juhli stadionilla 3 000 metrin estejuoksun Euroopan mestaruutta, joten Suomen saldo EM-kisoista ennen kahta viimeistä päivää on kaksi kultaa ja hopea.

Kilpailu on ohi, ja Kristiina Mäkelä juhlii EM-hopeaa. Samalla Mäkelä vie Senni Salmiselta Suomen ennätyksen nimiinsä yhdellä sentillä.

Kultamitalin voittaa Ukrainan Maryna Beh’-Romantšuk kovalla tuloksella 15,02.

Ukrainalainen on myös loistava pituushyppääjä, mistä osoituksena lajin MM-hopea Dohan vuoden 2019 kisoista, EM-hopea Berliinistä vuodelta 2018 sekä kolme hallimitalia, joista kaksi pituudesta ja yksi kolmiloikasta.

Kolmiloikkafinaalin seuranta päättyy tähän. Hyvää yötä!