Pesä Ysit aloittaa kautensa Espanjassa keväällä — IPV kohtaa Fuengirolassa Vimpelin

13.9.2017 10:30 | Päivitetty: 13.9.2017 10:44
Kuva: BAS UNITED
Jani Valkeapää vieraili Fuengirolassa viime vuoden marraskuussa tutustumassa Fuengirolan
Jani Valkeapää vieraili Fuengirolassa viime vuoden marraskuussa tutustumassa Fuengirolan "pesäpallostadioniin".

Superpesiskausi 2018 aloitetaan viime vuoden tapaan Espanjassa Fuengirolassa huhtikuun loppupuolella. Tällä kertaa otteluita aurinkorannikolla nähdään peräti kaksi, sillä myös naiset aloittavat sarjan Espanjassa.

Naisten ottelussa lauantaina 21.4.2018 kohtaavat Pesä Ysit Lappeenrannasta ja Lapuan Virkiä, miesten ottelussa sunnuntaina 22.4.2018 vastakkain pelaavat Imatran Pallo-Veikot ja Vimpelin Veto.

Pesäpalloliiton markkinointi- ja viestintäjohtaja Jussi Pyysalo on hyvin iloinen kauden ”varaslähdöstä” ja sitä kautta tulevaan näkyvyyteen pesäpalloilulle.

— Viime kevään perusteella voi sanoa, että tämä on hyväksi koettu systeemi saada näkyvyyttä pari viikkoa ennen normaalin runkosarjarytmin alkamista. Olosuhteet Fuengirolassa ovat vähintäänkin riittävät ja tapahtuma keväällä hyvin väkeä liikkeelle niin Suomesta kuin paikallisesti. IPV ja Sotkamon Jymy kohtasivat viime keväänä huhtikuussa Fuengirolassa.

Pyysalon mielestä naisten Superpesiksen mukaantulo on hieno lisäys tapahtumaan.

— Tästä on syntymässä uudenlainen perinne kauden alkuun, Pyysalo hehkuttaa.

Tapahtuma järjestetään yhteistyössä seurojen, Fuengirolan kaupungin ja paikallisten aktiivien kanssa. Päävastuullinen järjestäjä on Imatran Pallo-Veikot, jonka urheilutoimenjohtaja Jani Valkeapää nostaa esiin paikallisten lämpimän vastaanoton yhtenä syynä paluulle Espanjaan.

— Viime kevään matka oli loistava kokemus. Suomalaisyhteisö otti meidät pesäpalloihmiset hienosti vastaan ja Fuengirolassa on aktiivisia tekijöitä, jotka auttavat meitä valtavasti. Juuri nämä asiat mahdollistavat tapahtuman jatkumisen. On mahtavaa lähteä avaamaan ulkomaille niin miesten kuin tällä kertaa myös naisten kausi, Valkeapää kertoo.

Tenho Tiilikainen