"Sairaan huono olo" ei estänyt Henri Ojalan ylivoimaista voittoa

12.8.2017 17:15
Kuva: kai skyttä
Kuudenkymmenen kilometrin voittaja Henri Ojala (toisena jonossa) ajoi alussa hetken muiden kanssa yhdessä, mutta lähti nopeasti omille teilleen. Maalissa ero kisan kakkoseen oli 8.54. Koko reitin hän ajoi aikaan 2.38,03.
Kuudenkymmenen kilometrin voittaja Henri Ojala (toisena jonossa) ajoi alussa hetken muiden kanssa yhdessä, mutta lähti nopeasti omille teilleen. Maalissa ero kisan kakkoseen oli 8.54. Koko reitin hän ajoi aikaan 2.38,03.
Kuudes Imatra MTB -maastopyöräilykilpailu veti Ukonniemeen 341 kilpailijaa. Kilpailunjohtaja Antti Heikkistä ilahdutti etenkin nuorten ja harrastajien kasvanut määrä.

Helle yllätti Imatra MTB:n voittajan Henri Ojalan elimistön. Eroa 60 kilometrin maastopyöräilykisan kakkoseen Samuli Visuriin kertyi silti lähes yhdeksän minuuttia.

Pidin tasaisen tappavaa vauhtia ja ajattelin, että kyllä ne siinä tippuvat.

Henri Ojala

— Puolitoista kiekkaa meni hyvin, mutta sitten tuli sairaan huono olo, Ojala sanoi.

Kahtena 30 kilometrin lenkkinä ajetun kilpailun puolessa välissä Ojalan johto Visuriin oli 2.39. Myös toisen lenkin voittaja ajoi selvästi takaa-ajajiaan nopeammin.

— Pienellä vauhdin säätelyllä pääsin maaliin.

Saimaan rannan läheisyydessä Ukonniemessä kiertänyt reitti sai Ojalalta kiitokset. Kierroksen alkupää oli vauhdikkaampaa ylämäkeä ja alamäkeä ja toinen puoli juurakkoineen vaati enemmän teknistä osaamista.

— Pidin tasaisen tappavaa vauhtia ja ajattelin, että kyllä ne siinä tippuvat, Ojala kuvasi lääkettään muiden ajajien alun peesailuun.

Ojalan mukaan hänen kuntonsa on nyt vahva, koska takana on hyvin sujunut harjoitusjakso.

 Imatran maastopyöräilykisa keräsi taas ennätysmäärän osallistujia, yhteensä 341. Kilpailunjohtaja Antti Heikkistä ilahdutti totisten kilpailijoiden ohella harrastajien ja lajia kokeilleiden suuri määrä.

— Idea oli, että tämä on meidän päätapahtuma, josta talkootuotto muodostuu. Ajatus oli, että tehdään tämä yksi tapahtuma mahdollisimman hyvin, Heikkinen kuvasi Imatran Urheilijoiden pyöräilyjaoston rakentamaa tapahtumaa.

Pohjana on myös Imatra MTB -maastopyöräkoulu touko-kesäkuussa, joka tänä kesänä veti mukaan yli 50 junioria.

Muualta tulevia osanottajia on ilahduttanut kehutun reitin lisäksi se, että lähtö- ja maalipaikka Ukonniemen stadionilla tuo urheilulliset puitteet myös maastopyöräilylle.

Imatra MTB on yksi maastopyöräilyn kansallisen maratoncupin osakilpailu. Reitit osakilpailuissa ovat pituudeltaan 60—80 kilometriä.

Poikansa Niilon, 8, kanssa matkassa ollut Olli Hirvonen sekä hänen veljensä vaimo Kati Hirvonen ja tämän poika Paavo, 7, ajoivat kymmenen kilometrin reitin. Lappeenrantalaiset odottivat kilpailualueella vielä 30 kilometrin matkaa ajanutta Katin puolisoa.

— Oli se näin lämpimällä aika rankkaa, Kati Hirvonen kuvasi.

Olli Hirvonen kertoi harjoitelleensa kesän ajan poikansa kanssa Lappeenrannan junnupyöräilijöiden tiimissä.

— Yllättävän kovaa ajaa 8-vuotias tuon lenkin, joutuu itsekin ajamaan tosissaan.

Pyöräilyharrastuksensa Olli Hirvonen kertoi aloittaneensa viime talvena läskipyörällä.

Vesa Salminen