Veturinkuljettajat lakkoon — mielenilmaus pysäyttää VR:n lähi-, kauko- ja tavarajunat ensi maanantaina

10.8.2017 13:27 | Päivitetty: 10.8.2017 14:24
Kuva: Pekka Hölkki
Kiskoilla ei kolka ensi maanantai-illasta lähtien.
Kiskoilla ei kolka ensi maanantai-illasta lähtien.

Veturimiesten liitto aikoo pysäyttää junaliikenteen ensi maanantaina 14. elokuuta kello 18 alkaen. Mielenilmaus koskee kaikkia VR:n ja HSL:n lähijunia sekä VR:n kauko- ja tavarajunia.

Tiedot vaikutuksista täsmentyvät täsmentyvät ja niistä tiedotetaan VR:n nettisivuilla vr.fi sekä Twitterissä @VRpalvelu ja Facebookissa VRYhteisellämatkalla, VR Group tiedottaa.

Veturinkuljettajat palaavat töihin tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Junaliikenne pyritään käynnistämään normaalisti keskiviikkoaamuna 16. elokuuta.

Vielä tämän jälkeenkin junaliikenteessä voi olla muutoksia parin päivän ajan, esimerkiksi kalustomuutoksia ja vuorojen perumisia. VR tiedottaa näistä nettisivuillaan ja Twitterissä sekä Facebookissa.

Mielenilmauksen ajalle etukäteen ostetut VR:n liput voi kuluitta joko peruuttaa tai vaihtaa toiselle ajankohdalle. Korvaavat matkat tulee kuitenkin tehdä lokakuun 2017 loppuun mennessä.

Mielenilmaus liittyy eiliseen liikenne- ja viestintäministeriön päätökseen avata nopeutetulla aikataululla rautateiden henkilöliikenne kilpailulle. Veturimiesten liitto kertoo tiedotteessaan, ettei se voi hyväksyä tapaa, jolla matkustajaliikennettä ollaan kilpailuttamassa ja kansallisomaisuutta tuhoamassa.

Liiton mukaan mikäli nyt tehty päätös toteutuu, tarvitaan tulevaisuudessa paljon lisää kalustoa, jotta voidaan nykyisen kaltainen liikenne säilyttää. Liitto ei vastusta kilpailun avaamista, mutta katsoo, että se tulee tehdä reilusti ja samoilla periaatteilla kuin muillakin toimialoilla.

Uutista päivitetty 10.8. klo 14.24.: lisätty Veturimiesten liiton kommentteja asiaan.

Piia Kaskinen