Ruokolahden hyvinvointilautakunnan kokoonpanoon muutoksia: vahingossa ilman lautakuntapaikkaa jäänyt Mika Vanhatalo nousee varapuheenjohtajaksi

10.8.2017 11:55
Kuva: Tenho Tiilikainen
Mika Vanhatalo istui pitkään Rautjärven kunnanvaltuustossa. Kevään kunnallisvaaleissa hän oli ensimmäistä kertaa ehdolla Ruokolahdella.
Mika Vanhatalo istui pitkään Rautjärven kunnanvaltuustossa. Kevään kunnallisvaaleissa hän oli ensimmäistä kertaa ehdolla Ruokolahdella.

Ruokolahden kunnanhallitus käsittelee ensi maanantaina SDP:n valtuustoryhmän esitystä hyvinvointilautakunnan kokoonpanon muuttamisesta.

Muutosesitys koskee lautakunnan demareita.

SDP esittää, että Tea Ainoa pudotetaan hyvinvointilautakunnan varapuheenjohtajan paikalta rivijäseneksi ja varavaltuutettu Kari Holopainen rivijäsenen paikalta lautakunnan varajäseneksi.

Vastaavasti Mika Vanhatalo tulee SDP:n mukaan nostaa hyvinvointilautakunnan varapuheenjohtajaksi.

Mika Vanhatalo ei kuulunut kesäkuussa päätettyyn hyvinvointilautakunnan alkuperäiseen kokoonpanoon.

Alun perin SDP aikoi istuttaa Rautjärveltä Ruokolahdelle siirtyneen kokeneen kunnallispoliitikon tekniseen lautakuntaan. Pakka hajosi kuitenkin tasa-arvopykäliin, kun lautakuntapaikoista päätettiin kunnanvaltuustossa kesäkuussa.

— Kokoomus ja perussuomalaiset eivät laittaneetkaan lautakuntaan naista, kuten oli esitetty, vaan miehen. Jouduimme muuttamaan esitystämme viime hetkillä, kertaa Esko Ijäs (sd.) tapahtumien kulkua.

Ensimmäisen kauden valtuutettu Mika Vanhatalo jäi tässä hässäkässä kokonaan ilman lautakuntapaikkaa.

Tilanne korjataan muuttamalla hyvinvointilautakunnan kokoonpanoa jälkikäteen. Näin kunnioitetaan myös äänestystulosta, kun paikkajako trimmataan äänimäärien mukaan, Esko Ijäs kertoo.

Vanhatalo sai vaaleissa 53 ääntä. Ainoa sai 24 ja Holopainen 21 ääntä.

Anu Pakarinen