Puumalassa kadonneen uistelijan etsinnät jatkuvat — poliisi pyytänee apua sukeltajilta

10.8.2017 10:30 | Päivitetty: 10.8.2017 15:11
Kuva: Jaakko Avikainen
Vapaaehtoisten etsintöjen tukikohtana on Sahanlahti Resort.
Vapaaehtoisten etsintöjen tukikohtana on Sahanlahti Resort.

Poliisi jatkaa Puumalassa viime viikolla kadonneen 53-vuotiaan imatralaismiehen etsintöjä. Kahden uistelemassa olleen miehen vene kaatui Koskenselällä keskiviikon 2. elokuuta vastaisena yönä.

Toinen miehistä pääsi uimaan kalliolle, josta pelastuslaitos hänet pelasti. Kadonnutta miestä etsittiin ensin saarista ja rannoilta. Viikonloppuna poliisipartioilla oli etsinnöissä apuna myös ruumiskoira. 

— Tällä viikolla varmaankin pyydetään virka-apua todennäköisesti armeijan sukeltajilta, kertoo tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Juha Paukkunen Itä-Suomen poliisilaitokselta.

— Liikkuvan poliisin venepartiolla on myös ohje partioida sillä alueella aina kun mahdollista. Meillä on olettama, että vedestä hän löytyy, ennemmin tai myöhemmin.

Puumala-lehden mukaan etsintöihin on liittynyt myös vapaaehtoisia. Etsintöjä johtaa punkaharjulainen Reino Savukoski, joka on tehnyt vedenalaisia etsintöjä vapaaehtoistyönä vuosikymmeniä ja löytänyt yli sata ihmistä.

Vapaaehtoisten etsintöjen tukikohtana on Sahanlahti Resort, joka oli paikallislehden tietojen mukaan myös kadonneen majoituspaikka.

Savukosken johtama etsintäpartio liikkuu veneellä ja tarkistaa pohjaa kaikuluotaimella. Toimintaa varten on perustettu Etsintäveneen Tuki ry, joka kerää varoja veneen ylläpitokuluihin.

Uutista päivitetty 10.8. klo 15.08: lisätty tietoja vapaaehtoisetsinnöistä.

Elina Keskitalo