Putinin lentokone laskeutui Lappeenrantaan — Tupolev-214 lensi Moskovasta Lappeenrantaan, ja pian takaisin

21.7.2017 14:05
Kuva: Kai Skyttä
Venäläinen lentokone laskeutui tänään iltapäivällä Lappeenrannan lentoasemalle.
Venäläinen lentokone laskeutui tänään iltapäivällä Lappeenrannan lentoasemalle.

Lappeenrannan lentokentälle on laskeutunut tänään Venäjän lipun alla lentänyt lentokone.

Tupolev-214 -merkkinen kone laskeutui puoli yhden aikoihin Lappeenrantaan. Lentokone oli matkalla Moskovasta Lappeenrantaan ja takaisin. Takaisin Moskovaan lentokone suuntaa tänään iltapäivän aikaan. Puoli kahden maissa iltapäivällä lentokoneesta purettiin mustia laatikoita kentällä olleeseen autoon.

Lappeenrannan lentokentän päällikkö Petteri Lehti vahvistaa, että lentokone oli lentänyt Moskovasta Lappeenrantaan ja että lento liittyy presidentti Putinin ensi viikon Suomen vierailuun. Muuta hän ei tapauksesta kerro.

Venäjän presidentti Vladimir Putin saapuu työvierailulle Suomeen ensi viikon torstaina. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ottaa presidentti Putinin vastaan Savonlinnan Punkaharjulla. Vierailu juhlistaa myös Suomen 100-vuotiasta itsenäisyyttä.

Tapaamisen asialistalla on keskustelua maiden kahdenvälisistä suhteista sekä ajankohtaisista kansainvälisistä kysymyksistä.

Ulkoasianministeriöstä ei kommentoida mitenkään Lappeenrannan lentoa ja sen mahdollista yhteyttä presidentti Putinin Suomen vierailuun.

Helena Korpela