Imatralle tuleva nepalilaisravintola aikoo tarjota suomalaiseen makuun sovitettuja ruokia, listalta löytyy tikka masalaa ja butter chickeniä

17.7.2017 20:25
Kuva: Taneli Toikka
Deepak Kandel ja Suraj Bardewa uskovat imatralaisten kiinnostuvan kotimaansa Nepalin ruokakulttuurista.
Deepak Kandel ja Suraj Bardewa uskovat imatralaisten kiinnostuvan kotimaansa Nepalin ruokakulttuurista.

Nepalilainen ravintola Royal Gurkha laajentaa Lahdesta Imatralle. Uusi ravintola aukeaa Lappeentielle heinäkuun loppuun mennessä.

Tulevassa ravintolassa maanantaina ahkeroineet Deepak Kandel ja Suraj Bardewa kertovat, että tilojen muuttaminen nepalilaiseksi ravintolaksi vaatii paljon työtä.

— Sisustus laitetaan kokonaan uusiksi, esimerkiksi seinien maalit ja tapetit uusitaan. Nepalilaistyyliset koristelut ovat tärkeitä, kertoo Bardewa.

Royal Gurkha tulee tarjoamaan asiakkailleen tyypillistä ja tunnettua nepalilaista sekä intialaista ruokaa.

— Haluamme, että ihmisten on helppo tulla meille, tietäen mitä he tulevat syömään. Maailmanlaajuisesti tunnetut ruokalajit, kuten tikka masala ja butter chicken ovat tärkeitä, Bardewa kuvailee.

Erityisruokavaliot otetaan huomioon huolellisesti.

— Tarjoamme kasvissyöjille ja vegaaneille sopivaa ruokaa, useat ruoat ovat myös laktoosittomia ja gluteenittomia. Panostamme myös Nepalista tuotaviin juomiin, alkoholillisiin ja alkoholittomiin.

Miehet painottavat, että asiakkaiden toiveet toteutetaan.

— Valmistamme ruokamme suomalaiseen ja eurooppalaiseen makuun soveltuviksi, mausteisuus ja tulisuus on asiakkaan valittavissa.

Taneli Toikka