Imatralle matkalla olleen tukkirekan peräkärry kaatui Puumalassa — tukit ojaan, ei henkilövahinkoja

14.7.2017 15:57 | Päivitetty: 14.7.2017 20:03
Kuva: Mirkku Halonen
Peräkärry pyörähti ympäri lähellä Lietvedentien ja Ryhäläntien risteystä Puumalassa.
Peräkärry pyörähti ympäri lähellä Lietvedentien ja Ryhäläntien risteystä Puumalassa.

Tukkilastissa olleen rekan peräkärry kaatui Puumalassa Ryhäläntiellä perjantaina iltapäivällä. Toinen ajokaista oli suljettuna onnettomuuden jälkeen raskaalta liikenteeltä, mutta liikenne sujuu nyt normaalisti.

Onnettomuus sattui lähellä Luukkosenkylää noin kaksi kilometriä ennen Lietvedentien risteystä. Rekka oli ollut matkalla Juvalta Imatralle.

Vetoauto ei kärsinyt vaurioita, eikä rekan kuljettaja loukkaantunut. Päivystävä palomestari Ismo Vihro kertoo, että kaatumisen syytä ei tiedetä tarkasti, mutta kuljettajan kertoman mukaan peräkärrystä oli hajonnut jotain.

— Tie on kapea ja mutkainen, ja nopeutta tilanteessa oli ollut kuljettajan mukaan vähän, noin 40 kilometriä tunnissa. Tie särkyi aika pahasti, ja tiellä oli hiekkaa, Vihro sanoi iltapäivällä.

Lastina olleet tukit levisivät pääasiassa ojaan tien sivuun kärryn jäätyä tielle. Raskas liikenne ei aluksi päässyt onnettomuuspaikan ohi, ja käytössä oli vain yksi ajokaista.

Kärry saatiin siirrettyä illalla, tietä on korjattu ja seitsemän jälkeen liikenne on sujunut jälleen normaalisti.

Hälytys onnettomuudesta tuli klo 14.06.

Uutista päivitetty 14.7. klo 20.04: lisätty tieto siitä, että kärry on saatu siirrettyä ja liikenne sujuu jälleen normaalisti.

Henri Pitkänen