Osa Valtakatua suljettu liikenteeltä — liikenteessä kulkijoilta vaaditaan nyt tarkkuutta

13.7.2017 17:20
Kuva: Elena Liseytseva
Valtakadulla tehdään tietöitä ja Maneesikadun ja Suonionkadun välinen osuus Valtakatua on suljettu liikenteeltä. Pyöräilijöiltä ja kaikilta muilta liikenteessä liikkujilta vaaditaan tarkkuutta.
Valtakadulla tehdään tietöitä ja Maneesikadun ja Suonionkadun välinen osuus Valtakatua on suljettu liikenteeltä. Pyöräilijöiltä ja kaikilta muilta liikenteessä liikkujilta vaaditaan tarkkuutta.

Valtakadun remontti Lappeenrannassa jatkuu. Keskiviikosta lähtien Valtakatu on ollut suljettuna liikenteeltä Maneesikadun ja Suonionkadun välisellä osuudella. Kulkuyhteys kiinteistöille järjestetään joko Maneesikadun tai Suonionkadun puolelta töiden etenemisen mukaan.

— Ilmoitus asiasta on ollut kuulutuksena lehdessä. Lisäksi alueella on asianmukaiset kyltit, jotka ohjaavat liikkumaan oikein, kertoo projektipäällikkö Eero Harju Lappeenrannan kaupungilta.

Tie on poikki tältä Valtakadun pätkältä noin kahden kuukauden ajan.

Hulevesitöitä ja muita katutöitä

Harjun mukaan liikenteen tulee kiertää muuta reittiä Valtakadun suljettuna olemisen ajan.

— Kaupungista päin tultaessa Suonionkadun risteyksestä voi kulkea ylöspäin Lappeenkadulle. Linnoituksesta pääsee Fazerin puolelta ajamaan Maneesikatua pitkin. Läpiajo-liikennettä ei sallita, Harju sanoo.

Alueella tehdään hulevesiviemäröintitöitä sekä muita katutöitä.

Kevyenliikenteen väylä on kävelijöiden ja pyöräilijöiden käytössä pieniä katkoksia lukuunottamatta.

— Reitit on merkattu, niitä kannattaa seurata tarkasti.

Ennakointi kunniaan

Alueen asukkailta on tullut Etelä-Saimaaseen viestiä, että pyöräilijät ja autoilijat ovat olleet hämmennyksissään liikennejärjestelyiden edessä. Erään lukijan mukaan pyöräilijät ”suhaavat” huolettomasti jopa kaivinkoneiden seassa. Harju ei ole kuullut ilmiöstä.

— Aloitusvaiheessa opasteissa oli pientä epäselvyyttä, mutta opasteita on parannettu koko ajan. En ole kuullut, että asiassa olisi ollut ongelmia.

Liikenteessä kulkijoilta Harju peräänkuuluttaa malttia.

— Reittivalinnoissa kannattaa ennakoida, ja pyrkiä välttämään Valtakatua.

Valtakatu uudistetaan länsipäästään Fazerilta junaradalle saakka. Katua remontoidaan pätkä kerrallaan Fazerin päästä alkaen. Kaikkiaan töiden pitäisi valmistua marraskuun alkuun mennessä.

Helena Korpela