Osuuspankki vastaa: Finnkino ei kysynyt pankilta elokuvateatterien suojelusta — irtaimisto kuljetettiin pois kilpailun torjumiseksi

12.7.2017 16:04 | Päivitetty: 12.7.2017 16:16
Kuva: Kai Skyttä
Nuijamiehen ja Kino-Aulan elokuvateatteritoiminta myytiin Finnkinolle tänä keväänä. Arkistokuvassa Nuijamiehen aula.
Nuijamiehen ja Kino-Aulan elokuvateatteritoiminta myytiin Finnkinolle tänä keväänä. Arkistokuvassa Nuijamiehen aula.

Etelä-Karjalan Osuuspankin mukaan Finnkino ei kysynyt pankilta Lappeenrannan vanhojen elokuvateatterien suojelusta. Pankki vastaa omassa tiedotteessaan elokuvayhtiön aiempaan tiedotteeseen.

Finnkino tiedotti tiistaina, että yhtiö oli varmistanut kiinteistöt omistavalta Osuuspankilta, että oliko pankilla tiedossaan suojelua koskevia asioita, jotka olisi pitänyt ottaa huomioon. Finnkinon mukaan tähän tiedusteluun ei saatu vastausta.

— Finnkino ei ole kysynyt Etelä-Karjalan Osuuspankilta suojeluun liittyviä asioita, Osuuspankki kirjoittaa tiedotteessaan.

Osuuspankki kertoo myös, että yhtiö olisi ollut valmis jatkamaan Nuijamiehen ja Kino-Aulan vuokrasopimusta entisin ehdoin ja toistaiseksi. Finnkino ei Osuuspankin mukaan halunnut jatkaa vuokrasopimusta, koska elokuvatoiminta ei sen mukaan olisi ollut kannattavaa. Vuokrasopimus päättyi 30. kesäkuuta.

Osuuspankin tiedotteen mukaan Finnkino ilmoitti siirtävänsä teatterien irtaimiston pois siksi, ettei vuokranantajalle tule houkutusta vuokrata tiloja jollekin kilpailevalle yritykselle. Osuuspankin tiedottaa, että vuokrasopimuksen mukaan vuokralainen vie irtaimiston mukanaan.

Lisäksi Osuuspankki tiedottaa, että Finnkino oli ilmoittanut aikeistaan kuljettaa elokuvateatterien irtaimisto pois jo kesäkuussa. Osuuspankin mukaan Lappeenrannan kaupunki ei sen jälkeen ole ollut yhteydessä pankkiin liittyen Nuijamiehen ja Kino-Aulan irtaimistoon.

Pankin mukaan Finnkinon kanssa keskusteltiin myös vanhojen elokuvateatterien lähivuosina vaatimista korjauksista ja siitä, miten korjaukset vaikuttavat vuokratasoon.

Muokattu kello 16.15: Uutista päivitetty.

Juho Maijala