Finnkino tiedottaa: ”Pahoittelemme Kino-Aulan ja Nuijamiehen lakkauttamisesta aiheutunutta mielipahaa”

12.7.2017 10:48 | Päivitetty: 12.7.2017 14:25
Kuva: Inka Nordlund
Finnkino pahoittelee aiheuttamaansa mielipihaa Kino-Aulan ja Nuijamiehen lakkauttamisesta. Arkistokuva.
Finnkino pahoittelee aiheuttamaansa mielipihaa Kino-Aulan ja Nuijamiehen lakkauttamisesta. Arkistokuva.

Finnkino pahoittelee mielipahaa, joka on syntynyt elokuvateattereiden Kino-Aulan ja Nuijamiehen lakkauttamisesta Lappeenrannassa.

Julkaisemassaan tiedotteessa Finnkino kertoo varmistaneensa Etelä-Karjalan Osuuspankilta ennen vuokrasopimuksen päättymistä ja irtaimiston siirtoa, onko kiinteistönomistajalla tiedossaan sellaista, joka tulisi ottaa huomioon koskien suojelua. Yhtiö kertoo, että tähän kysymykseen ei ole saatu vastausta.

Finnkinon mukaan heillä oli aito halu ja tahto jatkaa elokuvien esitystoimintaa Nuijamiehen ja Kino-Aulan tiloissa vaihtoehtona monisaliteatterikonseptille. Heidän mukaansa neuvottelut jatkosopimuksen osalta päättyivät kuitenkin tuloksettomina.

Samaten tiedotteessa todetaan, että viranomaiset eivät ole olleet yhteydessä Finnkinoon liittyen vanhojen teattereiden mahdollisiin suojelutoimiin.

”Lappeenrannan Kino-Aulan ja Nuijamiehen vuokrasopimuksen päättymisestä” -nimiseksi nimetty tiedote julkaistiin eilen. Eilen Lappeenrannan elokuvateatterien kohtalo nousi myös valtakunnan uutisiin, kun Helsingin Sanomat uutisoi aiheesta. Vastikään aihetta on käsitellyt myös esimerkiksi Kalle Kinnunen Suomen Kuvalehden sivuilla julkaistussa blogissaan.

Nuijamiehen ja Kino-Aulan toiminta päättyi Lappeenrannassa 30. kesäkuussa. 

Juttua päivitetty 12.7. kello 11:03. Muutettu kappaleiden järjestystä. Päivitetty uudestaan kello 14:24. Poistettu kohta Finnkinon toimitusjohtajan tavoittelemisesta.

Helena Korpela