Kesä teki koekäynnin — katso kuvat Lappeenrannasta

19.5.2017 20:10 | Päivitetty: 19.5.2017 20:59
Kuva: Kai Skyttä
Milla Silván (oik.) sai perjantaina kesän ensimmäisen jäätelötötterön. Juhlan kunniaksi hän valitsi päärynää. Äidille, Susanna Kilpiälle tämä tötterö oli jo kesän toinen, banaanikinuskia tällä kertaa.
Milla Silván (oik.) sai perjantaina kesän ensimmäisen jäätelötötterön. Juhlan kunniaksi hän valitsi päärynää. Äidille, Susanna Kilpiälle tämä tötterö oli jo kesän toinen, banaanikinuskia tällä kertaa.
Teppo Karttusen Ford Mustang Shelby GT 500 pääsi perjantaina kaupungille kesän ensimmäistä kertaa. 
Heti nuorenin 20 vuotta, autonomistaja tuuletti.
Kuskina oli tytär Maija Karttunen ja kyydissä kaveri Anssi Kohonen.
- Tulin käymään täällä sumuisesta Norjasta, ja täällä on tämmöiset kelit! Minä muutan takaisin Lappeenrantaan, Kohonen intoili.
Joona Kokkola testasi Rapasaaressa Saimaan meripelastusseuran uutukaista heittoliiviä. Kaksisataa kiloa kestäviä liivejä on hankittu kaikkiin meripelastusseuran aluksiin. Näillä sitten vedetään veden varaan joutuneita turvaan. Muutama keikka tälle kesälle on jo ollut.
- Entiset heittoliivit olivatkin enemmän sellaisia pyykkinaruversioita, Kuokkola toteaa.
Latvialaiset Juris Pavlovs (vas.), Madars Mucenieks ja Eduards Surinis tulivat Suomeen torstaina ja aloittivat hiekkalinnan muotituksen perjantaina. Siinä hommassa kestää pari päivää. Hiekan veistäminen alkaa tiistaina, kertoo Mika Tauschi, hiekkalinnaprojektin apulaisjohtaja.
Ensimmäinen päivä, kun Raimo Peltomaata ja hänen mukanaan ollutta Jussi Peltomaata ei paleltanut kirjanmyyntihommissa Satamatorilla. Heidän myyntipöytänsä ilmestyivät torille jo huhtikuun lopussa, ja tähän mennessä paikalla on oltu noin kymmenenä päivänä.
Sesonki alkaa vasta kesemmällä, Jussi Peltomaa toteaa.
Henna Taskisen kesäpesti on aivan alussa. Hän aloitti tarjoilijanhommat Prinsessa Armadalla perjantaina.
- Oikein kivasti ovat nämä ensimmäiset tunnit menneet. Kylmiä juomia kuluu, olutta ja muuta.
Hellekeli veti kansaa satamaan.

Lappeenrannan kesän lämpöennätys on nyt 23,6 astetta. Se mitattiin lentoasemalla perjantaina kello 18.

Alkukesän toistaiseksi ainoa, ja ylivoimaisesti lämpimin päivä houkutti kansaa terasseille, jätskille ja avoautoajeluille. Se sai monen myös vähentämään vaatetusta. Paljaita käsivarsia ja sääriä, sekä auringon punertavaksi puraisemaa ihoa näkyi enemmän kuin vielä tänä kesänä koskaan.

Viikonlopuksi sää taas viilenee ja pilvistyy. Lauantaina iltapäivällä saatetaan juuri ja juuri päästä yli viidentoista asteen, kertoo Ilmatieteen laitoksen ennuste.

Päivitetty kello 20.57. Otsikkoa muokattu.

Piia Kaskinen