Osuuspankki valmis jatkamaan Nuijamiehen ja Kino-Aulan vuokraamista Finnkinolle – Jatke odottaa kaavan valmistumista

3.5.2017 14:55
Kuva: Niina Villman
Etelä-Karjalan Osuuspankki on halukas keskustelemaan Nuijamiehen ja Kino-Aulan vuokrasopimuksen jatkosta.
Etelä-Karjalan Osuuspankki on halukas keskustelemaan Nuijamiehen ja Kino-Aulan vuokrasopimuksen jatkosta.

Nuijamiehen ja Kino-Aulan omistava Etelä-Karjalan Osuuspankki on halukas jatkamaan teattereiden vuokrasopimusta Finnkinon kanssa. Teattereiden vuokrasopimus päättyy kesäkuun lopussa.

— Kyllä. Me olemme valmiita jatkamaan sopimusta, toimitusjohtaja Petri Krohns sanoo.

Krohns kertoo, että sopimuksen jatkosta ei ole vielä neuvoteltu Finnkinon kanssa.

— Se on vuokralaisesta kiinni.

Etelä-Karjalan Osuuspankin on tehnyt teattereiden myymisestä esisopimuksen rakennusyhtiö Jatkeen kanssa. Jatkeen toiveena olisi rakentaa kortteliin kerrostaloja.

Rakennukset ovat kuitenkin saamassa suojelumerkinnän. Kaupunginhallitus on esittänyt Nuijamiehelle tiukkaa sr1-suojelumerkintää. Kino-Aulan suojelumerkinnäksi tulisi hieman lievempi srT.

Aluejohtaja Jari Salonen Jatkeelta pitää Finnkinon vuokrasopimuksen jatkoa varsin mahdollisena.

— Niin kauan kuin kaava-asiat ovat kesken, meidän puolestamme elokuvia saa näyttää niin paljon kuin haluaa. Sitten, kun kaava vahvistuu, katsotaan, mikä on tilanne, Salonen sanoo.

— Hyvät eväät on jatkaa toimintaa. Ei tässä ole kiirettä ketään pois hätistellä. Käytännössä vuokralainen päättää, jatkuuko toiminta vai ei.

Etelä-Saimaa uutisoi aiemmin, että Finnkino aloittaa yt-neuvottelut, jotka koskevat Nuijamiehen ja Kino-Aulan henkilöstöä. Finnkinon ketjujohtaja Ismo Määttä kertoi yhtiön olevan halukas jatkamaan toimintaa teattereissa, jos vuokrasopimus syntyy.

Juhana Nyman