Taikuutta ja mopoilua -kiertue valistaa Etelä-Karjalan yläkoululaisia ensi viikolla

21.4.2017 16:47
Kuva: Elena Liseytseva
Etelä-Karjalan tieliikenteessä loukkaantui viime vuonna 57 nuorta. Heistä 40 prosenttia oli liikkeellä mopolla tai moottoripyörällä.
Etelä-Karjalan tieliikenteessä loukkaantui viime vuonna 57 nuorta. Heistä 40 prosenttia oli liikkeellä mopolla tai moottoripyörällä.

Liikenneturvan ja taikuri Puijon Paronin Taikuutta ja mopoilua -esitys kiertää ensi viikolla yhdeksässä Etelä-Karjalan yläkoulussa.

Kiertueella muistutetaan mopoikäisiä nuoria kiinnittämään kypärä oikein sekä mopoilemaan selvänä ja kunnossa olevalla, virittämättömällä mopolla. Valistuksen lomassa koululaiset näkevät taikatemppuja.

Viime vuonna Etelä-Karjalassa loukkaantui Liikenneturvan mukaan 57 nuorta, iältään 15—24 vuotta. Heistä 40 prosenttia oli onnettomuuden sattuessa liikkeellä mopolla tai moottoripyörällä.

Liikenneturvan selvitysten mukaan puutteita on erityisesti mopoilijoiden kypärän kiinnityksessä. Liikennesäännöistä rikotaan yleisimmin väistämisvelvollisuutta — mopolla ajetaan toisen eteen stop-merkin tai kärkikolmion takaa.

Taikuutta ja mopoilua -esitys järjestetään yhteensä 13 Kaakkois-Suomen yläkoululla. Etelä-Karjalassa kiertue alkaa keskiviikkona 26. huhtikuuta, jolloin esitykset ovat Joutsenon, Kimpisen ja Saimaanharjun kouluilla.

Torstaina  easitys on Imatralla Vuoksenniskan ja Kosken kouluilla sekä Lappeenrannassa Kesämäenriteen koululla ja perjantaina Ruokolahden kirkonkylän koululla, Simpeleen koululla ja Parikkalan Kirjolan koululla.

Minna Mäkinen