Lappeenrantalaisyritys Visedo menee Aasiaan kasvaville sähköajoneuvomarkkinoille ja avaa toimiston Hongkongissa

19.4.2017 10:27
Toimitusjohtaja Kimmo Rauma kertoo, että Visedo pyrkii sähköistämään yhä enemmän kaupallisia ja raskaan kaluston ajoneuvoratkaisuja. Yksi tuore esimerkki on Aasian ensimmäinen hybridisähköinen lautta Taiwanissa.
Toimitusjohtaja Kimmo Rauma kertoo, että Visedo pyrkii sähköistämään yhä enemmän kaupallisia ja raskaan kaluston ajoneuvoratkaisuja. Yksi tuore esimerkki on Aasian ensimmäinen hybridisähköinen lautta Taiwanissa.

Lappeenrantalaisyritys Visedo avaa toimiston Hongkongissa. Sähköisten voimalinjojen valmistaja Visedo haluaa nopeuttaa siirtymistä hybridi- ja sähköisiin ajoneuvoihin ympäri Aasiaa.

Visedon toimitusjohtaja Kimmo Rauma julkisti tänään keskiviikkona uuden tytäryhtiön sijainnin. Toimisto nopeuttaa yrityksen laajenemista kehittyville markkinoille Kiinassa, Itä-Aasiassa, Kaakkois-Aasiassa ja Tyynenmeren alueella.

Uutinen seuraa yrityksen viimeaikoina julkistamaa aiesopimusta pääomasijoitusyhtiö Beijing Capital Investmentin kanssa. Sopimus auttaa Visedoa pääsemään Kiinan kukoistaville sähköisten ajoneuvojen markkinoille.

Kiina on jo nyt maailman suurin yksittäinen sähköisten ajoneuvojen markkina-alue. Aasian ja Tyynenmeren alueen on arvioitu olevan maailman nopeimmin kasvava sähköisten ajoneuvojen markkina vuoteen 2022 mennessä.

Visedon Aasian-toimisto Hongkongissa keskittyy toimittamaan hybridi- ja sähköisiä voimalinjaratkaisuja kaupallisiin ajoneuvoihin, laivoihin ja raskaan kaluston koneisiin. Päämarkkina-alueet ovat Manner-Kiina, Hongkong, Taiwan, Macao, Singapore, Japani, Etelä-Korea, Australia ja Kaakkois-Aasian markkinat.

— Vuodesta 2012 olemme ymmärtäneet, että Aasian ja Tyynenmeren alueen markkinat ovat ainutlaatuinen mahdollisuus, kun kilpaillaan liikkumisen sähköistämisestä. Mahdollisuuksia ei ole pelkästään myynnissä vaan muutoksen tuomassa hyödyssä paikalliselle väestölle, sanoo Kimmo Rauma.

Avatakseen yrityksen ensimmäisen toimiston Aasiaan Visedo työskenteli tiiviisti Invest HK:n kanssa. Paikallinen yritys tarjosi strategisia neuvoja ja logistiikkaa Hongkongin toimiston avaamisessa portiksi Aasiaan ja Kiinaan.

Anne Kotiharju