Etelä-Karjalan liiton ero Lappeenrannan lentoasemasäätiöstä etenee, liiton nimi poistuu säätiön säännöistä

17.4.2017 20:25 | Päivitetty: 17.4.2017 20:31
Kuva: Mika Strandén
Etelä-Karjalan liitto vetäytyy Saimaan lentokenttäsäätiöstä.  Lappeenrannan kaupunki lunastaa liiton osuuden säätiön peruspääomasta, jonka jälkeen säätiö on yksin kaupungin omistama säätiö.
Etelä-Karjalan liitto vetäytyy Saimaan lentokenttäsäätiöstä. Lappeenrannan kaupunki lunastaa liiton osuuden säätiön peruspääomasta, jonka jälkeen säätiö on yksin kaupungin omistama säätiö.

Lappeenrannan kaupunki on pian ainoa omistaja lentoasemasäätiössä. Omistajien määrä on vähenemässä yhdellä, sillä Etelä-Karjalan liiton eroprosessi säätiöstä etenee.

Liiton vetäytymisen on määrä tapahtua sääntöjä muuttamalla siten, että maininnat liiton osallistumisesta säätiön hallintoon ja toimielimiin poistetaan.

Säännöistä poistetaan maininta Etelä-Karjalan liiton oikeudesta nimetä hallitukseen jäseniä ja varajäseniä. Samalla poistetaan kaikki muut maininnat liitosta.

Kaupunki maksaa liitolle 300 000 euroa, eli summan, jonka Etelä-Karjalan liitto on luovuttanut säätiön peruspääomaan.

Tiistaina kokoontuva Lappeenrannan kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle eron hyväksymistä. Eron toteutuminen vaatii myös Etelä-Karjalan liiton ja lentoasemasäätiön hallituksen sekä Patentti- ja rekisterihallituksen hyväksynnän.

Ilpo Leskinen