Työkeikalla olevan kaverikoiran tuntee oranssista huivista

16.4.2017 19:37 | Päivitetty: 19.4.2017 9:34
Kuva: Marleena Liikkanen
Airi Tiirikainen (oik) tutustuu Elviiraan. Mukana myös Elviiran omistaja ja Lappeenrannan kaverikoiraryhmän vetäjä Aila Hult.
Airi Tiirikainen (oik) tutustuu Elviiraan. Mukana myös Elviiran omistaja ja Lappeenrannan kaverikoiraryhmän vetäjä Aila Hult.

Hyvä kaverikoira on ystävällinen, lähestyy ihmisiä mielellään, pystyy liikkumaan erilaisilla alustoilla, eikä pelkää erilaisia apuvälineitä.

Koirat käyvät eri kohteissa säännöllisesti, esimerkiksi palvelutaloissa, kouluilla, kehitysvammakodeilla ja sairaalassa, lisäksi kesätapahtumissa ja nuorisokeskus Monarilla.

Työkeikalla olevan kaverikoiran tuntee oranssista huivista Saman huivin esille ottamisesta koira tunnistaa sen, että nyt lähdetään työkeikalle.

— Kun otan huivin esiin, Leevi tajuaa heti että kohta lähdetään. Sen innokkaasta pomppimisesta ei meinaa tulla loppua, kertoo monirotuisen karvakaverin ohjaaja, lappeenrantalainen Eija Hirvonen.

Lappeenrannassa toimii kaksi Kennelliiton kouluttamaa kaverikoiraryhmää. Imatralla, Joutsenossa ja Parikkalassa yksi kussakin.

Kennelliitto on kouluttanut maakunnan koiria ja ohjaajia kymmenen vuotta. Etelä-Karjalan kaverikoirat juhlivat pyöreitään osallistumalla eri tilaisuuksiin, kuten Lappeenrannan kansainväliseen koiranäyttelyyn Imatralla.

Tänä vuonna myös kirjastojen lukukoiratoiminta siirtyy osaksi Kennelliiton toimintaa.

Juttua korjattu: vaihdettu oikea nimi.

Piia Kaskinen