Lusikallinen mustaa herkkua — tältä näyttää ensikertalaisen mämminsyöjän ilme

15.4.2017 14:00
Kuva: Marleena Liikkanen
Maistuu, ei maistu, maistuu... Sedrick Iradukunda  (vasemmalla) ja hollantilainen Rene Gelens (äärimmäisenä oikealla) eivät mämmistä perustaneet, kun taas moskovalainen Pavel Shangin ja syyrialaislähtöinen Alaa Al Johmani lämpenivät herkulle.
Maistuu, ei maistu, maistuu... Sedrick Iradukunda (vasemmalla) ja hollantilainen Rene Gelens (äärimmäisenä oikealla) eivät mämmistä perustaneet, kun taas moskovalainen Pavel Shangin ja syyrialaislähtöinen Alaa Al Johmani lämpenivät herkulle.

Pääsiäisherkku mämmi jakaa vahvasti suomalaisten mielipiteitä. Mutta mitä mieltä siitä ovat herkkua ensi kertaa maistavat?

Etelä-Saimaa päätti testata asiaa makutestillä. Moskovasta vierailulla oleva Pavel Shangin tuoksuttelee ensin mämmiä hieman epäluuloisena. Mutta ilme vaihtuukin iloiseksi, kun lusikallinen mämmiä on nielaistu.

— Tämä on hyvää, pidän tästä todella paljon! Shangin toteaa.

Samoilla linjoilla on myös syyrialaislähtöinen Alaa Al Johmani.

— Tykkään tästä, maistuu mukavan makealta, hän sanoo.

17-vuotias lappeenrantalainen Sedrick Iradukunda on muuttanut Suomeen seitsemän vuotta sitten, mutta mämmituokkonen hänellä on nyt edessä ensimmäistä kertaa. Rohkean reilu lusikallinen - ja ei kun jauhamaan. Iradukundan ilme on paljon puhuva, ja kun suu vihdoin on tyhjä, tulee tuomio.

— En tykkää! Maistuu juuri siltä miltä näyttääkin, eli todella oudolta. Vähän kuin hiekkaa söisi.

Myös hollantilainen Rene Gelens pitää mämmin suutuntumaa outona ja hiekkaisena.

— En tykkää, hyi!

Näin mämmi saikin testaajilta 50-50 -arviot. Yhteistä oli kuitenkin kiinnostus siihen, mistä ruoka on tehty. Vedestä, ruismaltaasta ja ruisjauhosta pääosin valmistetun mämmin aineksia testaajat eivät osanneet arvata.

Helena Korpela