Tulikuuma ykkösvahti pitänyt Jussi Markkasen katsomossa – ylivoimaisesti välieriin jyrännyt Zug kohtaa tiistaina Davosin

20.3.2017 15:02
Kuva: kai skyttä

Jussi Markkasen tähdittämä EV Zug aloittaa Sveitsin NLA-liigan välierät tiistaina. Vastaansa runkosarjassa kolmanneksi sijoittunut Zug saa viidenneksi tulleen Davosin.

Puolivälierissä Zug kampesi tieltään Genève-Servetten puhtaasti voitoin 4–0. Zugin menestyksen takuumiehenä puolivälierissä hääri maalivahti Tobias Stephan, joka laski neljässä ottelussa taakseen ainoastaan kuusi maalia. Stephanin loistava vire on tarkoittanut sitä, että SaiPasta helmikuussa Zugiin siirtynyttä Jussi Markkasta ei ole tolppien välissä nähty. Markkanen ei ole ollut kertaakaan merkittynä kokoonpanoon pudotuspeleissä.

Toistaiseksi ainoan ottelunsa Sveitsissä Markkanen pelasi runkosarjan toiseksi viimeisellä kierroksella SCL Tigersiä vastaan. Markkanen päästi ottelussa viisi maalia ja hänen torjuntaprosentikseen kirjattiin 80,77.

Tuon ottelun jälkeen torjuntavastuun joukkueessa on kantanut Stephan ja luukkua vaihtoaitiossa on availlut Fabio Haller.

SaiPasta niin ikään kesken kauden Zugiin siirtynyt Matti Järvinen on saalistanut pelaamissaan kolmessa pudotuspeliottelussa yhden syöttöpisteen.

Juhana Nyman