Myyjinä esiintyneet naiset varastivat pankkikortteja Simpeleellä ja Särkisalmella — epäillään törkeistä maksuvälinepetoksista

20.3.2017 15:34 | Päivitetty: 20.3.2017 15:40
Kuva: Heidi Veijalainen
Poliisi selvittää liittyykö rikossarjaan muitakin tapauksia. Arkistokuva.
Poliisi selvittää liittyykö rikossarjaan muitakin tapauksia. Arkistokuva.

Kahta noin 30-vuotiasta naista epäillään Simpeleellä ja Parikkalan Särkisalmella tapahtuneista rikoksista. Myyjinä esiintynyt kaksikko oli päässyt sisälle kahteen asuntoon ja varastanut niistä pankkikortit.

Tapaukset sattuivat sunnuntaina 12. maaliskuuta. Pankkikorttien lisäksi epäillyt olivat varastaneet muutakin omaisuutta.

Epäillyt olivat saaneet itselleen myös pankkikorttien tunnusluvut ja nostaneet huomattavan summan rahaa uhrien tileiltä. Poliisi tutkii tapauksia kahtena varkautena ja kahtena törkeänä maksuvälinepetoksena.

Rikoskomisario Jyrki Hänninen kertoo, että tapauksia voi olla enemmänkin, mutta poliisille on tehty kaksi rikosilmoitusta. Poliisi selvittää myös onko teoilla yhteyttä muualla Suomessa tapahtuneisiin vastaaviin rikoksiin.

Hännisen mukaan tekijät ovat luultavasti suomalaisia. Heidän henkilöllisyytensä ei ole poliisin tiedossa.

Poliisi muistuttaa, että pankki- tai luottokortin tunnuslukua ei saa koskaan antaa kenellekään. Lisäksi tunnuslukua on säilytettävä erillään korteista.

Poliisi toivoo vihjeitä Simpeleen ja Särkisalmen tapauksiin liittyen. Puhelimitse tietoja voi kertoa numeroon 0295 414 642 arkisin kello 8—12 tai numeroon 0295 414 559. Sähköpostitse poliisin tavoittaa osoitteesta vihjeet.kaakkois-suomi@poliisi.fi.

Juho Maijala