Imatran venesatamaan tulee lisää vierasvenepaikkoja — kesällä satamassa alkaa myös vuokraustoiminta

17.3.2017 14:21
Kuva: Kanerva Jalarvo
Imatran venesatamassa parannetaan etenkin vierasveneilijöiden palveluita, kertovat satamapäällikkö Janne Lappalainen ja tekninen päällikkö Jonne Lappalainen Imatra New Portista.
Imatran venesatamassa parannetaan etenkin vierasveneilijöiden palveluita, kertovat satamapäällikkö Janne Lappalainen ja tekninen päällikkö Jonne Lappalainen Imatra New Portista.

Imatran venesatamaan saadaan lisää vierasvenepaikkoja. Laiturilla on pituutta 36 metriä, ja siinä on yhteensä 18 poiju- ja aisapaikkaa kaikenkokoisille veneille.

New Port Imatran satamapäällikkö Janne Lappalainen kertoo, että toukokuuhun mennessä vierasvenelaituriin vedetään myös sähköt.

— Laiturille tulee siis valaistus ja akkujen latauspiste. Tämä on iso parannus, sillä aiemmin satamassa ei ole tarjottu sähköä vierasveneilijöille.

Lappalaisen mukaan uudelle laiturille on selvää tarvetta, sillä viime kesänä Lammassaaressa kävi noin 200 vierasveneilijää.

Huhtikuun aikana satamatoimiston läheisyyteen rakennetaan jätteiden keräys- ja kierrätyspiste. Sekajäteastian lisäksi pisteelle tulee akkujen ja jäteöljyjen keräysastiat.

— Samalla laitureiden päistä poistetaan 600-litraiset harmaat jäteastiat, mikä kohentaa koko satama-alueen yleisilmettä mukavammaksi, kertoo New Port Imatran tekninen päällikkö Jonne Lappalainen.

— Aiemmin jäteöljyjä ja akkuja ei ole kerätty. Tällä siis varmistetaan, että ne eivät joudu väärään paikkaan tien penkalle. Samalla keräyspiste myös lisää sataman kustannustehokkuutta.

Kevään aikana viimeistellään myös syksyllä aloitettu entisten C- ja F-laitureiden uusinta. Molempiin laitureihin vedetään sähköt ja laitureiden päätyyn tuodaan portit sekä lisätään numeroinnit.

Toukokuussa saadaan ensimmäistä kertaa käyttöön myös uusi veneiden laskuluiska.

— Uusi laskuluiska on satamatoimiston edustalla rannan suuntaisesti, Janne Lappalainen sanoo.

Lappalaiset kertovat, että investointien lisäksi sataman palvelutarjontaa aiotaan kehittää ensi kesänä. Venesatamaan tulee vuokrattavaksi kaksi vesijettiä, kaksi moottorivenettä ja kymmenkunta suppilautaa. Lisäksi asiakkaat voivat vuokrata vesisuksia ja vetorenkaita.

Tavoitteena on, että vuokraustoiminta akaa kesäkuun alkupuolella. Vuokraustoiminnasta vastaa Saimaan Vene Oy.

— Lisäksi eri puolille Imatraa tulee kaupunkipyörien vuokrauspisteitä, joista yksi sijaitsee venesatamassa, Jonne Lappalainen kertoo.

Kanerva Jalarvo