Parikkalan pihasusille tulossa jälleen harvennusta — kolmas poikkeuslupa myönnetty sudenkaatoon

6.3.2017 17:01 | Päivitetty: 6.3.2017 20:33
Kuva: Ismo Pekkarinen/AOP
Kuvan sudet on kuvattu Ranuan eläinpuistossa. Arkistokuva.
Kuvan sudet on kuvattu Ranuan eläinpuistossa. Arkistokuva.

Suomen riistakeskus on myöntänyt Parikkalaan jälleen poikkeusluvan suden metsästämiseen. Lupa on Kaakkois-Suomen neljäs susilupa tänä vuonna. Kaksi edellistä lupaa on myönnetty Parikkalaan, jossa sudet ovat jatkaneet käyntejään pihoissa.

Kahdesta aikaisemmasta kaadosta huolimatta sudet ovat liikkuneet pihoissa Parikkalassa. Riistapäällikkö Erkki Kiukas kertoo, että kaatoja ennen ja niiden jälkeen susia on myös yritetty karkottaa, mutta tuloksetta. 

Parikkalan kunta on joutunut järjestelemään alueella koulukyytejä, mistä on jo aiheutunut ja on edelleen aiheutumassa kunnalle lisäkustannuksia. Riistakeskuksen mukaan myös alueen karjankasvattajat ovat huolissaan  susien aiheuttamasta vahinkouhkasta.

Poikkeuslupa on voimassa 27. maaliskuuta saakka. Poikkeuslupa on kohdistettu kaikille Parikkalan riistahoitoyhdistyksen alueen metsästysseuroille.

Kaakkois-Suomessa yksi lupa myönnettiin tänä vuonna Lappeenrantaan, mutta se jäi käyttämättä.

Kiukas kertoo, että poronhoitoalueen ulkopuolella on tänä vuonna kaadettu poikkeusluvilla 25 sutta. Poliisin määräyksellä on lopetettu kolme ja yksi on jäänyt auton alle. Maa- ja metsätalousministeriön kokonaiskiintiö on 53, johon lasketaan kaikki edellä mainituissa tapauksissa kuolleet sudet.

Juttua muokattu kello 20.32. Lisätty tieto neljännestä, käyttämättä jääneestä luvasta.

Tiina Knaappila