Pasi Leimi saamassa Lappeenrannan elinvoima- ja kaupunkikehitysjohtajan pestin vuoden 2018 loppuun saakka

17.2.2017 20:30
Kuva: Arttu Muukkonen
Pasi Leimi.
Pasi Leimi.

Lappeenrannan kaupungin virkaa tekevä tekninen johtaja Pasi Leimi on saamassa hoidettavakseen uuden elinvoima- ja kaupunkikehitysjohtajan tehtävän puoleksitoista vuodeksi. Uuden johtajan valintaa valmisteleva työryhmä esittää kaupunginhallitukselle, että viran vakinaisessa täyttämisessä odotettaisiin vuotta 2019. Maakuntauudistuksen on määrä astua tuolloin voimaan.

Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva teki työryhmälle esityksen valinnan keskeyttämisestä.

— Tästä mahdollisuudesta keskusteltiin jo aiemmin valintatyöryhmässä. Se oli noussut yhdeksi vaihtoehdoksi, Jarva sanoo.

Elinvoima- ja kaupunkikehitysjohtajan virkaa haki 20 henkilöä. Loppusuoralla soveltuvuustesteissä olivat Pasi Lemi, Imatran kaupunkikehitysjohtaja Topiantti Äikäs ja Imatran seudun kehitysyhtiön toimitusjohtaja Aki Keskinen.

— Ehdokkaiden vahvuuksista on keskusteltu valintaryhmässä ja valtuustoryhmissä. Minun näkemykseni asiasta haluttiin, ja se oli tämä, Jarva toteaa.

Jarvan esitys sai valintaryhmän enemmistön taakseen. Valintaryhmän ja kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Heikki Järvenpää (kok.) oli toista mieltä ja olisi halunnut jatkaa valintaprosessia. Jarvan mukaan joku toinenkin taisi olla samalla kannalla.

Jarvan mukaan elinvoima- ja kaupunkikehitysjohtajan virkojen kokonaisuus on hyvin vaativa, kun on oltava sekä teknistä tuntemusta että kykyä elinkeinoelämän kehittämiseen.

— Kaikilla oli vahvuuksia, mutta kokonaisuus ei ihan parhaalla tavalla toteutunut, hän sanoo.

Valintatyöryhmän esitys menee vielä kaupunginhallitukseen ja kaupunginvaltuustoon, joka tekee asiassa lopullisen päätöksen.

Toisen superjohtajan, hyvinvointi- ja sivistyspalvelujen toimialajohtajan hakuprosessiin ei nyt tehty esitys tai maakuntauudistus vaikuta.

— Ei maakuntauudistus tässäkään lähtökohtaisesti vaikuttanut mitenkään, mutta nyt päädyttiin tällaiseen esitykseen, Jarva sanoo.

Valintatyöryhmän esityksestä kertoi ensimmäisenä Yle.

Kaija Lankia