Imatran kaupunginjohtaja toivoo rauhaa lentokentälle: ”Lappeenranta ja maakuntaliitto istukoot kiltisti yhteiseen pöytään

17.2.2017 11:36
Kuva: MIKA STRANDÉN
Lappeenrannan lentokentän kehittämisestä käyty sanasota on kantautunut myös Imatralle.
Lappeenrannan lentokentän kehittämisestä käyty sanasota on kantautunut myös Imatralle.

Miekkailu Lappeenrannan lentoaseman toimintojen kehittämisestä on syytä rauhoittaa mahdollisimman nopeasti, sanoo Imatran kaupunginjohtaja Pertti Lintunen.

Lintusen mielestä paras tapa asioiden ojennukseen panemisessa on, että lentoasemasäätiön pääomistaja Lappeenrannan kaupunki ja Etelä-Karjalan liitto istuvat rakentavassa hengessä yhteiseen pöytään säröt sileiksi hieroen.

Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarva on todennut Ylelle, että säätiön hallintoa voitaisiin uudistaa ottamalla Lappeenrannan lisäksi myös maakunnan muut kunnat säätiön suoriksi omistajiksi. Nyt muilla kunnilla on säätiöstä 30 prosentin yhteissiivu maakuntaliiton kautta.

Pertti Lintusen mukaan Imatra ei Jarvan ajatuksesta innostu. Lintusen mukaan Imatran kaupunki on päivittämässä konserniohjeitaan siten, että jatkossa kaupungin suora osallisuus säätiöissä ei enää voi tulla kyseeseen.

Lintusen mielestä Lappeenrannan kansainvälisten lentojen uudelleen aloittaminen on tärkeä asia.

— Se on enemmänkin, kuin vain maakunnallinen kysymys. Go Saimaa-matkailuyhteistyötä ollaan pontevasti laajentamassa Mikkelin ja Savonlinnan suuntaan, Lintunen toteaa.

Lappeenrannan lentoasemasäätiön toimitusjohtaja, Lappeenrannan kaupungin strategia- ja rahoitusjohtaja Olli Naukkarinen ja säätiön hallituksessa istuva maakuntajohtaja Matti Viialainen ovat viime aikoina riidelleet julkisuudessa siitä, millaisella tukirahoituksella ja riskinotolla ja milloin Lappeenrannan kiitorata tulisi valjastaa käyttöön.

Matti Veijalainen