Henkilöauto jäi kiskobussin alle Punkaharjulla, yksi kuoli ja yksi loukkaantui vakavasti

15.2.2017 20:38 | Päivitetty: 15.2.2017 21:07
Kuva: Antti Varonen
Yksi kuoli ja yksi loukkaantui vakavasti, kun henkilöauto jäi kiskobussin alle Punkaharjulla. Junan kuljettaja ja matkustajat selvisivät vammoitta.
Yksi kuoli ja yksi loukkaantui vakavasti, kun henkilöauto jäi kiskobussin alle Punkaharjulla. Junan kuljettaja ja matkustajat selvisivät vammoitta.

Henkilöauto jäi kiskobussin alle Punkaharjulla keskiviikkoiltana. Onnettomuus tapahtui tasoristeyksessä Putikon vanhan sahan kohdalla.

Toinen autossa ollut kuoli onnettomuudessa. Toinen loukkaantui vakavasti.

Junan kuljettaja ja 15 matkustajaa eivät loukkaantuneet törmäyksessä ja sitä seuranneessa jarrutuksessa.

Palomestari Ismo Vihro kertoo, että junalla oli vauhtia noin 80 kilometriä tunnissa. Tasoristeykseen tullut henkilöauto oli yrittänyt jarruttaa, se mutta luisui junan eteen.

Vihron mukaan Putikon ylikäytävä on varustettu kellohälyttimellä. Tutkijalautakunta on matkalla onnettomuuspaikalle. Onnettomuudesta ilmoitettiin hätäkeskukseen kello 19.55.

Kello 19.36 Parikkalasta lähtenyt taajamajuna 749 oli matkalla kohti Savonlinnaa, jossa se olisi aikataulun mukaan ollut perillä kello 20.27. Onnettomuusjunan matkustajat on kuljetettu onnettomuuspaikalta eteenpäin takseilla.

Onnettomuuden raivaustöiden vuoksi loput keskiviikkoillan taajamajunavuorot Savonlinnan ja Parikkalan välillä korvataan taksikuljetuksilla.

Juho Maijala