SaiPa kohtaa Kärpät lähes täydellä kokoonpanolla, Karjalainen tekee liigadebyyttinsä nelosketjussa

14.2.2017 15:30
Kuva: Mika Strandén
Kärpät ja SaiPa ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti. Näistä otteluista SaiPan käteen on jäänyt vain yksi piste.
Kärpät ja SaiPa ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti. Näistä otteluista SaiPan käteen on jäänyt vain yksi piste.

Jääkiekkoliigan pelaajasiirtojen takaraja on huomenna keskiviikkona. Sarjataulukon jumbona majaileva SaiPa ei vielä tiistain aikana ole ilmoittanut uusista pelaajakaupoista. Illan kotiotteluunsa Kärppiä vastaan SaiPa saa jalkeille lähes täyden kokoonpanon.

SaiPan rivit täydentyvät seuran omalla kasvatilla Janne Kettusella. Kettunen on SaiPan sopimuspelaaja, mutta on ollut kasvamassa korkoa Savonlinnan Pallokerhossa. Hän on pelannut kuluvalla kaudella Mestiksessä 21 ottelua tehoin 7+6=13. Kettunen on pelannut tällä kaudella kolme liigaottelua SaiPassa tehoin 0+1. Liigauransa avausmaalin hän teki viime kaudella.

Kettusen lisäksi SaiPassa nähdään muutenkin nuorta väriä, kun niin ikään SaiPan kasvatteihin kuuluva Henry Karjalainen tekee liigadebyyttinsä. Karjalainen on tehnyt tällä kaudella nuorten SM-liigassa tehopisteet 3+12=15. Sekä Kettunen että Karjalainen pelaavat SaiPan nelosketjussa.

Lappeenrantalaisten loukkaantumistilanne on edelleen vaikea. Kokoonpanosta ovat edelleen loukkaantumisten takia sivussa hyökkääjät Mikael Kuronen, Saku Salminen, Tomi Leivo, Eetu Koski ja Joni Nikko sekä puolustajat Lauri Taipalus, Per Savilahti Nagander ja Kalle Maalahti. Brett Carsonin kausi päättyi loukkaantumiseen jo aiemmin.

Joonas Tapaninen