Karkkia lentää torstaina — Lappeenrannan penkkariajelu alkaa kello 13

13.2.2017 14:29
Kuva: Kai Skyttä
Lappeenrannan abien fiiliksia viime vuoden penkkariajelulta.
Lappeenrannan abien fiiliksia viime vuoden penkkariajelulta.

Abeilla on ensi torstaina penkkarit, ja lukioiden uusilla vanhoilla tanssit perjantaina. Abien karkkisadetta on luvassa Lappeenrannan keskustan kaduilla torstaina puolen päivän jälkeen.

Kimpisen ja Lappeenrannan lyseon lukion abit lähtevät penkkariajelulle kouluiltaan kello 13. Kuorma-autot kyydittävät abeja reilun puoli tuntia Lappeenrannan keskustassa lenkkiä Yhdyskatu–Raastuvankatu–Kimpisenkatu–Koulukatu.

Seuraavana päivänä eli perjantaina 17. helmikuuta lukioiden uudet vanhat sonnustautuvat juhlapukuihin ja tanssiasentoon.

Kimpisen lukion vanhojenpäivän tanssit ovat urheilutalolla kello 11, jolloin yleisönä ovat peruskoululaiset ja päiväkodit, sekä kello 13, jolloin yleisönä ovat lukion väki, vanhemmat ja sukulaiset. Kello 14.30 on vielä Kimpisen koulun ruokalassa juhlagaala vanhoille ja heidän vanhemmilleen.

Lyseon lukion vanhojenpäivän tanssit ovat Lyseon liikuntasalissa kello 11 Lönnrotin koulun oppilaille ja kello 12, jolloin yleisönä ovat lyseon opiskelijat. Kello 17.30 lyseon lukion vanhoilla on yleisölle avoin tanssiesitys urheilutalolla.

Leena Sallinen