Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson kauppakamarit: ministeriö vaarantaa Teslan

13.2.2017 12:57
Kuva: STEPHANIE LECOCQ
Tesla-sähköauto Brysselissä Belgiassa tammikuussa järjestetyssä autonäyttelyssä.
Tesla-sähköauto Brysselissä Belgiassa tammikuussa järjestetyssä autonäyttelyssä.

Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson kauppakamarien mielestä työ- ja elinkeinoministeriö (TEM) vaarantaa vakavasti Suomen mahdollisuuksia kilpailla sähköautovalmistaja Teslan Euroopan tehtaasta asettuessaan yhden paikkakunnan taakse.

— Teslan tulee itse saada valita paras kohde investoinnilleen. Jos valtio asettuu tukemaan yhtä ainoaa vaihtoehtoa, joka ei edes ole todistetusti paras, vaarantaa se vakavasti Suomen mahdollisuuden kilpailla muita maita vastaan Teslasta, kauppakamarien toimitusjohtajat Mika Peltonen ja Jouko Lehtoranta kirjoittavat kannanotossaan.

TEM on elinkeinoministeri Mika Lintilän (kesk.) johdolla valinnut Vaasan kumppanikseen valmistelemaan esitystä Teslalle.

TEM on kutsunut tiistaina kaikki selvityksessä mukana olleet seudut ja kaupungit ”Tem Finland -maajoukkueleirille” keskustelemaan, miten hyödynnetään eri alueiden vahvuuksia tehtaan saamiseksi Suomeen. Kotkan-Haminan seutu kuuluu Kaakkois-Suomesta ainoana kutsuttujen joukkoon.

Kauppakamarien toimitusjohtajat pitävät Kaakkois-Suomea parhaan paikkana Teslalle Suomessa. He perustelevat kantaansa seudun logistisilla yhteyksillä, suurteollisuuden traditiolla ja näytöillä suuren kansainvälisen toimijan sijoittumisesta seudulle.

Seppo Häkkinen