Catzilla erikoinen tilanne naisten korisliigassa: edessä kotiottelu ja vastassa sarjakärki

13.2.2017 20:13 | Päivitetty: 14.2.2017 4:00
Kuva: Kai Skyttä
Catzin kapteenin Elena Reshetkon taistelutahtoa tarvitaan jälleen, kun vastustajaksi asettuu tiistaina sarjakärki Hyvinkään Ponteva.
Catzin kapteenin Elena Reshetkon taistelutahtoa tarvitaan jälleen, kun vastustajaksi asettuu tiistaina sarjakärki Hyvinkään Ponteva.

Naisten korisliigan kestomenestyjä Lappeenrannan Catz ei ole ollut hetkeen tilanteessa, jossa se saa kotikentällään vastaansa sarjaykkösen.

Tiistaina näin tapahtuu, kun korisliigan kärkipaikkaa syksystä lähtien hallussaan pitänyt Hyvinkään Ponteva saapuu Lappeenrantaan.

HyPo hävisi avauskierroksella Catzille, mutta sen jälkeen hyvinkääläiset ovat kärsineet ainoastaan yhden tappion. Nyt joukkueella on alla 11 ottelun voittoputki.

— Voitimme heidät kotona avauskierroksella sekä harjoitusottelussa, mutta sen jälkeen joukkueiden syksyt lähtivät täysin vastakkaisiin suuntiin. Kaikkiaan joukkueessa pelaa kahdeksan nykyistä tai entistä maajoukkuepelaajaa, minkä lisäksi Bria Goss lukeutuu sarjan parhaisiin ulkomaalaispelaajiin, päävalmentaja Mika Haakana kuvailee Catzin tiedotteessa.

Catzin kannalta tiistain  HyPo-kamppailun avainkohtia ovat Gossin pysäyttäminen sekä Taru Tuukkasen ja Laura Saarisen korinaluspelin vaikeuttaminen.

Loukkaantumisista kärsinyt Catz saa otteluun mieluisia uutisia, kun Miina Lapila tekee paluun kokoonpanoon. Lauantain Vimpeli-ottelusta puuttuneet Johanna Timperi ja Johanna Kalin liittyvät myös mukaan ja antavat tarvittaessa hengähdysaikaa joukkueen kokeneelle kaartille.

Kalle Sipiläinen