Kisapuiston jäähallin laajennuksen suunnittelu toistaiseksi tauolla, katon tila ratkaisee jatkon

20.10.2016 7:41
Kuva: Anssi Silvennoinen
Kisapuiston pääjäähallin katossa ei ole välittömiä turvallisuusriskejä. Katolta pitää kuitenkin jatkossa kolata lumet sitä mukaa, kun sitä alkaa kertyä.
Kisapuiston pääjäähallin katossa ei ole välittömiä turvallisuusriskejä. Katolta pitää kuitenkin jatkossa kolata lumet sitä mukaa, kun sitä alkaa kertyä.

Lappeenrannan Kisapuiston pääjäähallin peruskorjauksen suunnittelu on keskeytetty katon kuntotutkimusten vuoksi. Suunnittelun aloittamiseen oli varattu 100 000 euroa jo täksi vuodeksi.

Katon kuntotutkimus valmistui maanantaina. Tutkimuksen mukaan Kisapuiston hallin katossa ei ole välittömiä turvallisuusriskejä. Se ei kuitenkaan täytä nykyisiä paloturvallisuusmääräyksiä, eikä kestä nykynormien mukaisia lumikuormia.

Katon vaatimien korjausten laajuus ja hinta selviävät, kun hallissa teetetään palosimulointi ja tukirakenteiden kestävyys tutkitaan tarkemmin.

Sen jälkeen kaupunki päättää, mitä katolle kannattaa tehdä, miten jäähallia muuten peruskorjataan ja kuinka pitkä elinkaari sille vielä tehdään.

Kisapuiston jäähallin peruskorjauksen toisessa vaiheessa on ollut tarkoitus rakentaa muun muassa uusi sisääntuloaula jäähallin tekojääradan puoleiseen päätyyn.

Kaupungin investointiohjelmassa hankkeeseen oli varattu 1,6 miljoonaa euroa vuodelle 2018. Nyt investointivarausta esitetään aikaistettavaksi jo ensi vuodelle, mutta ei peruskorjauksen itsensä vuoksi.

— Sitä esitetään ensisijaisesti siksi, että meillä olisi ensi vuoden budjetissa euroja varattuna, jos kattoa pitää kunnostaa. Voisi olettaa, että suurin osa siitä rahasta tulee menemään katon saattamiseksi käyttöturvalliseksi, jos siihen ei osoiteta muuta määrärahaa, liikuntatoimenjohtaja Ilkka Oksman toteaa.

Anssi Silvennoinen