Selluteollisuuden investoinnit tuovat Joutsenoon tuotantolinjan ja 5—10 työpaikkaa

29.3.2016 11:59
Kuva: Arttu Muukkonen
Kemiran uusi tuotantolinja työllistää 5—10 henkilöä Joutsenossa. Rakennusvaiheessa työllistyy jopa 200 henkilöä epäsuorasti. Arkistokuva.
Kemiran uusi tuotantolinja työllistää 5—10 henkilöä Joutsenossa. Rakennusvaiheessa työllistyy jopa 200 henkilöä epäsuorasti. Arkistokuva.

Kemiran investointi tuo Joutsenon tehtaalle 5—10 pysyvää työpaikkaa. Kemira kertoi tiistaina investoivansa 50—60 miljoonaa euroa uuteen natriumkloraatin tuotantolinjaan ja kennosaliin.

— Itselläni ja henkilöstöllä on erittäin hyvät tunnelmat. Henkilöstön osalta se luo uskoa siihen, että työpaikat tuntuvat varmoilta ja saittia kehitetään. Se tekee meidät Kemirana houkuttelevammaksi työpaikaksi myös nuorille, tehtaanjohtaja Janne Tynninen sanoo.

Tällä hetkellä Joutsenon tehtaalla on 67 työpaikkaa. Rakennusvaiheessa uuden linjaston arvioidaan työllistävän 200 henkilöä epäsuorasti.

Nykyisessä kloraattitehtaassa on kaksi kennosalia, joten kolmannen kennosalin myötä tuotantokapasiteetti kasvaa merkittävästi.

Tynnisen mukaan tehtaan markkina-alue ei ole muuttunut. Natriumkloraatille on lähitulevaisuudessa kysyntää, sillä selluteollisuus on tehnyt suuria investointeja Suomessa ja Ruotsissa. Natriumkloraattia käytetään sellun valkaisussa.

Tynnisen mukaan tuotantolinjan rakennustöiden pitäisi alkaa vaiheittain ensi kesänä.

Juho Maijala