Rehtori Anneli Pirttilä ruotsalaisen teknisten tieteiden akatemian jäseneksi — kutsu tuli yllätyksenä

29.3.2016 13:45
Kuva: MIKA STRANDÉN
Anneli Pirttilä on myös Ruotsin kunniakonsuli.
Anneli Pirttilä on myös Ruotsin kunniakonsuli.

Saimaan ammattikoulun rehtori Anneli Pirttilä on kutsuttu ruotsalaisen teknistieteellisen akatemian (Svenska Tekniska Vetenskapakademien i Finland) jäseneksi.

Vuonna 1921 perustetun akatemian tavoitteena on syventää ja laajentaa teknologian osaamista. Lisäksi se pyrkii tuomaan teknologian hyödyt lähemmäksi yritysmaailmaa. Tavoitelistaan kuuluu myös kestävän kehityksen tukeminen sekä myönteisen asenteen kehittäminen tekniikkaa kohtaan. Vuosittain akatemia jakaa lukuisia stipendejä, palkitsee opettajia ja on mukana järjestämässä teknologiakoulutuksia. Tutkijoita tuetaan apurahoin.

Jäseneksi kutsutaan aktiivisia henkilöitä, jotka toimivat teknologiaan liittyvillä aloilla. Pirttilä on koulutukseltaan tekniikan tohtori, alueenaan tuotantotalous. Hän on mielissään pääsystä mukaan akatemiaan.

— Minulle soitettiin kiirastorstaina. Se tuli ihan yllätyksenä. Olen hyvin iloinen, että pääsin tähän verkostoon, ja kiitollinen arvokkaaksi kokemastani kutsusta. Mielestäni se on kunnianosoitus myös Saimaan ammattikorkeakoululle, Anneli Pirttilä iloitsee.

Hänelle uudessa verkostossa yhdistyvät kaksi Pirttilän omaa mielenkiinnon aluetta, tekniikka ja Ruotsi sekä ruotsin kieli.

Pirttilä ei vielä osaa sanoa mitä ja millaisia toimenpiteitä hänen pääsynsä verkostoon käytännössä tulee tarkoittamaan.

Saimaan ammattikorkeakoulu toimii Lappeenrannassa ja Imatralla.

Anniina Meuronen