Missä menee mielisairauden ja todellisuuden raja? — Mustan ja valkoisen teatterin Mielipuolen päivitykset Viroon ja Turkkiin

29.3.2016 16:32
Kuva: Kristel Treier
Tamur Torver on pääroolissa Shahmardanin ohjaamassa näytelmässä.
Tamur Torver on pääroolissa Shahmardanin ohjaamassa näytelmässä.

Imatralaisella Mustan ja valkoisen teatterilla on uusia yhteistyökuvioita Viron suuntaan. Teatteri on aloittanut yhteistyön Polygon-teatterin sekä Viru-hotellin kanssa. Ensimmäinen yhteinen projekti on Mustan ja valkoisen teatterin taiteellisen johtajan Kamran Shahmardanin Tallinnaan ohjaama Mielipuolen päivitykset (viroksi Hullumeelse blogi).

Polygon-teatterin perustaja, ohjaaja ja näyttelijä Tamur Tohver esittää näytelmän pääroolin. Mielipuolen päivitykset esitetään myös kansainvälisellä teatterifestivaalilla Turkissa 11.—14. huhtikuuta.

Teoksessa pohditaan missä nykypäivän maailmassa kulkee raja mielisairauden ja todellisuuden välillä. Näytelmä myös kertoo avoimesti ja suoraan mitä Virossa parhaillaan tapahtuu. Siitä sanotaan löytyvän niin pakolaiset kuin presidenttikin.

Esityksestä on tarkoitus tulla kiertävä. Ensi-ilta on Tallinnassa 2. huhtikuuta.

Liput ovat myynnissä virolaisessa Piletilevissa, www.poly.ee/kava.

Järjestyksessään jo 13. kansainvälinen Mustan ja valkoisen teatterifestivaali pidetään jälleen Imatralla ensi kesänä. Ajankohta on 8.—12. kesäkuuta.

Festivaalin teema on tänä vuonna uusi draama. Ohjelma varmistuu huhtikuun alussa.

Anniina Meuronen