Heikki Järvenpää allekirjoitti tukikirjeen Stubbin pyynnöstä

29.3.2016 14:17
Kuva: kai skyttä
Heikki Järvenpää arvelee, että Alexander Stubb pelkää oman asemansa menettämisen lisäksi sitä, että tärkeitä sote- ja yhteiskuntasopimuskysymyksiä ei saada hallituksessa eteenpäin.
Heikki Järvenpää arvelee, että Alexander Stubb pelkää oman asemansa menettämisen lisäksi sitä, että tärkeitä sote- ja yhteiskuntasopimuskysymyksiä ei saada hallituksessa eteenpäin.

Lappeenrantalaisen veteraanipoliitikko Heikki Järvenpään nimi on kokoomuksen puheenjohtajaa Alexander Stubbia tukevassa vetoomuskirjeessä. Järvenpää kirjoitti nimensä paperiin puolueen Kaakkois-Suomen piirin puheenjohtajana.

Järvenpää kertoo, että laittoi nimensä, kun Stubb sitä häneltä pyysi ja että paine allekirjoittaa oli aika kova.

— Stubb soitti lauantaiaamuna ja kertoi, että tällaista kannanottokirjettä valmistellaan ja että hän toivoo minun olevan mukana. Stubb käytti perusteena sitä, että puolueessa kuplii ja tarvitaan työrauha isojen asioiden kannalta.

Järvenpää kertoo vastanneensa, että on valmis antamaan tukensa puheenjohtajalle ja koko ministeriryhmälle poliittisissa väännöissä mutta ei ota mitään kantaa puoluekokouksessa käsiteltäviin asioihin, kuten puheenjohtajan valintaan.

— Teksti tuli jonkin ajan kuluttua ja kyllähän siinä oli viittauksia myös tuleviin puoluekokousasioihin.

Järvenpään mielestä tekstistä voi tulkita, että tällaisella nimilistalla tuetaan Stubbin jatkamista puheenjohtajana.

— Minä en ole kuitenkaan ottanut allekirjoituksellani mitään kantaa puheenjohtaja-asiaan ja tiedän, ettei ole moni muukaan kollega (allekirjoittaja). Eihän edes tiedetä, keitä on ehdokkaina.

Järvenpään näkemys on, että vetoomuskirje syntyi ”Alexin tiimin” aloitteesta.

— Stubb itse soitti minulle eli mielestäni hän on ollut aktiivinen asiassa.

Heikki Sopanen