SaiPan kausi päättyi, lopun hurja myllytys jäi tuloksettomaksi

28.3.2016 19:40 | Päivitetty: 28.3.2016 19:56

SaiPan kausi jääkiekkoliigassa päättyi kuudenteen puolivälieräotteluun. JYP haki ottelusarjan ratkaisseen voiton Lappeenrannasta lopulta maalein 3—1 (1—1, 1—0, 1—0). Jani Tuppurainen laukoi JYPin kolmannen maalin, kun SaiPa haki tasoitusosumaa ilman maalivahtia.

SaiPa painoi ottelua JYPin maalille koko kolmannen erän lopun ajan, mutta maaliviivaa lähemmäs JYPin maalia lappeenrantalaiset eivät kiekkoa saaneet.

SaiPa sai loppuminuuteilla tilaisuuden hakea 2—2-tasoitusmaalia kuudella neljää vastaan. Vielä ajassa 57.30 erotuomaristo tarkisti SaiPan Kalle Maalahden laukausta seuranneen mylläkän videolta, mutta maalia ei ollut syntynyt.

SaiPan kapteeni ja oma kasvatti Ville Hämäläinen oli jäällä ottelun viimeisessä vaihdossa. Hämäläisen sopimus SaiPan kanssa päättyy tähän kauteen.

Ottelu oli juuri niin tasainen kuin koko ottelusarjakin. Avauserässä SaiPan Elmeri Kaksonen tasoitti tilanteeksi 1—1 David McIntyren esityöstä.

JYP oli päässyt johtoon aivan ottelun alussa, kun uransa ensimmäistä pudotuspeliottelua pelannut Henri Kanninen oli ohittanut SaiPa-vahti Jani Niemisen.

Kisapuisto alkoi kiehua toisen erän toisella peliminuutilla, kun erotuomaristo langetti SaiPa-puolustaja Johan Larssonille 5+20 minuutin rangaistuksen poikittaisesta mailasta.

Pian SaiPan tilanne hankaloitui entisestään, kun Mikko Kalteva vei JYPin 2—1-johtoon ylivoimalla Larssonin rangaistuksen aikana.

Larssonin rangaistuksen jälkeen SaiPa joutui pelaamaan viidellä puolustajalla, sillä Simo-Pekka Riikola oli loukkaantunut ottelun ensimmäisessä vaihdossa.

Ottelua Kisapuiston jäähallissa seurasi 4 244 katsojaa.

Anssi Silvennoinen