Kommentti

Kommentti: SaiPalle jäi vielä tehtävää

28.3.2016 20:44 | Päivitetty: 28.3.2016 22:05
Kuva: Kai Skyttä

Pudotuspelit olivat SaiPalta lopulta hyvä suoritus ottaen huomioon käytettävissä olleen materiaalin. Runkosarjanelonen JYP joutui venymään parhaimpaansa, jotta onnistui pudottamaan ramman SaiPan.

Loukkaantumissuma raateli SaiPaa pahimpaan mahdolliseen aikaan. Ville Koho, Jussi Markkanen, Petteri Nokelainen, Vojtech Polak, Kim Strömberg ja Simon Backman olivat poissa.

Sitä, mihin tämän kauden SaiPa olisi voinut ehjänä pystyä, ei ikinä nähty.

Moisten iskujen jälkeen takavuosien SaiPa olisi romahtanut kauas horisontin tuolle puolen. Tämän kauden SaiPa oli silti kammeta yhden mitalisuosikeista kesälomalle.

Kisapuiston jättävän Pekka Tirkkosen aikakausi oli menestyksekäs: joka kausi pudotuspeleihin, kerran neljänneksi, nyt viidenneksi ja kerran Mestarien liigassa kahdeksan parhaan joukkoon.

Jossiteltavaa jää silti.

Tirkkosta päävalmentajana seuraava Ari Santanen on ollut merkittävänä osana rakentamassa SaiPan kestävän oloista nousua pahnanpohjimmaisesta yhdeksi pudotuspelien vakiokävijöistä.

Lappeenrantalaistuneen porilaisen tuleva tehtävä on sinänsä yksinkertainen mutta kaikkea muuta kuin helppo: ulosmitata joukkueen kanssa urheilullisesti kaikki se patoutunut hyvä, jota Santasen 22 SaiPa-kauden aikana on Kisapuistoon kertynyt.

Anssi Silvennoinen