SaiPa haki toisenkin vierasvoiton Jyväskylästä venyttäen ottelusarjaansa

26.3.2016 20:46
Kuva: Mika Strandèn

SaiPan liigakiekkoilijat järjestivät Lappeenrannan Kisapuistoon työntäyteisen pääsiäisen, kun vierasvoitto JYPistä maalein 3-2 kavensi puolivälierien ottelusarjan jyväskyläläisiä vastaan voittolukemiin 2-3.

Välieräpaikkaan SaiPa tarvisi vielä kolmannenkin vierasvoiton, mutta sitä ennen hurrikaanijoukkue olisi lyötävä maanantaina kello 17 Kisapuistossa alkavassa ottelussa.

Lauantaisen voiton takasi astetta aiempaa aggressiivisempi esiintyminen kaukalossa, tehon löytäminen kakkosketjusta siihen Matti Järvisen (1+0) rinnalle siirretyn Chad Raun (1+1) myötä ja maalivahti Jani Niemisen nappipeli.

SaiPa on ollut pakotettukin muuttamaan kokoonpanoaan loukkaantumisten takia, mutta välieräpaikan meno katkolle JYPille laittoi valmennuksen muokkaamaan miehistöä lisää.

— Veikkaan, että kaverinkin kopissa sattuu ja tuntuu aika monella. Joka metristä ja kiekosta on tapeltava melkoisesti, kommentoi voittomaaliksi jääneen osuman isäntien tyhjään maaliin 41 sekuntia ennen summeria sutinut nelossentteri Ville Hämäläinen.

SaiPan avaus oli jälleen vahva. Joukkueen pudotuspelipörssin kärkimieheksi nousseen puolustaja Lasse Lappalaisen viivaveto pomppi jo avausminuutilla Matti Järvisen ja isäntien maalivahti Tuomas Tarkin kautta maalin katolle.

Sen jälkeen avauserä oli JYPin. Kotijoukkue kävi johdossa Jani Tuppuraisen ylivoimahyökkäyksestä laukomalla maalilla Lappalaisen päästettyä puolustussinisellä ohitseen sekä vastustajan että kiekon.

SaiPa nousi määräämään käsikirjoituksen, kun Rau ohjasi avauserässä luistimellaan tasoitusmaalin ylivoimapelissä ja Järvinen laukoi joukkueen johtoon toisen erän alkupuolella Sami Venäläisen tekemän maskin takaa.

Rau oli siirretty myös ylivoimassa Järvisen ja Venäläisen ketjuun. David McIntyren ja Tommi Jokisen rinnalla pakkopelitkin pelasi Elmeri Kaksonen. Lopulta kävi niin, että Järvisen ylivoimaviisikko kaappasi vastuun ykkösylivoiman pyörittämisestä.

— Aika paineettomassa tilassa pystymme pelaamaan. Voiton takeena oli lisäksi onnistunut pelaaminen maalimme edustalla, kommentoi neljänsissäkin pudotuspeleissään kiintiömaalin tehnyt Järvinen.

Päätöserä oli puolustustaistelua, jossa piti tappaa kaiken lisäksi Kalle Maalahden ja Simo-Pekka Riikolan kaksiminuuttinen.

Jos oli Raun avausmaali onnekas, vaikutti siltä, että ottelusarjan onnekkaat pomppumaalit lukemiin 1-3 kaventanut SaiPa sai kokea JYPin käyttäneen onnensa jo avauskohtaamisissa.

JYPin sentteri Miika Lahti varjosti yhä McIntyrea aina, kun se vaan oli mahdollista. Vastapainoksi SaiPan nelosta vetävä Hämäläinen sai kunniaa, kun JYP pyrki kaikin keinoin estämään ykkösketjunsa Tuppurainen-Anssi Löfman-Markus Nenonen joutumisen jäälle Hämäläisen kanssa samaan aikaan.

Hämäläinen sai nimiinsä SaiPan kolmannen maalin, kun hänen purkukiekkonsa ajassa 59.19 lipui JYPin tyhjään verkkoon. Hippos tyhjeni jo puolittain, vaikka Darryl Boyce toi JYPin vielä maalin päähän kavennuksellaan ajassa 59.28.

Ja mistä muuten tietää, että pelaajat keskittyvät pudotuspeleihin kovalla latauksella? Hämäläiseltä kysyttiin pelin jälkeen, uskoiko hän maalin tehdessään osuman tulevan olemaan pelin voittomaali.

— Tottakai uskoin, vakuutteli Hämäläinen painokkaasti mainoslippis tanassa.

Pasi Peltola