Salibandyliigassa suurfuusio — yksi liigapaikka vapautuu, mutta NST:n kabinettinousu näyttää epätodennäköiseltä

24.3.2016 12:04
Kuva: Kai Skyttä
NST:n runkosarja päättyi kyyneliin ja putoamiseen Salibandyliigasta. Liiganpaikan säilyttäminen on epätodennäköistä, vaikka liigapaikka vapautui yllättäen. Arkistokuva.
NST:n runkosarja päättyi kyyneliin ja putoamiseen Salibandyliigasta. Liiganpaikan säilyttäminen on epätodennäköistä, vaikka liigapaikka vapautui yllättäen. Arkistokuva.

Pääkaupunkiseudun salibandyseurojen fuusio avaa yhden lisäpaikan Salibandyliigaan ensi kaudeksi. Tapanilan Erän salibandyjaosto ja Salibandyseura Viikingit yhdistyvät Erä-Viikingeiksi.

Fuusion vuoksi vapautuvan liigapaikan täyttämisestä päättää Salibandyliiton liittohallitus. NST:n joukkueenjohtaja Kalle Soiniolan puhelin onkin käynyt kuumana, kun salibandyväki kyselee mahdollisesta liigapaikasta.

— Kaikilla herää se ajatus, mutta valitettavasti emme ole ensimmäinen vaihtoehto. Halua voisi ollakin.

Soinola kertoo, että liigan sääntöjen mukaan ensimmäiseksi nousuhalukkuutta kysytään kummaltakin liigapaikasta karsivalta joukkueelta. Karsinnat on määrä pelata liigan toiseksi viimeiseksi sijoittuneen Rauman SalBan ja Divarissa toiseksi sijoittuneen välillä.

Divarin suora nousija ratkeaa perjantaina, kun Lammin LaSB ja Hämeenlinnan Steelers kohtaavat viidennessä finaalissa.

Soiniolan mukaan NST:lle tarjotaan liigapaikkaa vain, jos jompi kumpi karsintajoukkueista ei tahdo nousta liigaan. On siis mahdollista, että pääsiäiseksi suunniteltuja karsintoja ei pelata ollenkaan, jos molemmat karsijat tahtovat liigapaikan.

— Kun säännöissä lukee tällä tavalla, niin näillä mennään. Siihen ei ole nokan koputtamista.

Nyt NST kuitenkin keskittyy rakentamaan sellaista joukkuetta Divariin, että liiganoususta on mahdollista taistella ensi kaudella. Soiniolan mukaan NST kuitenkin ottaisi liigapaikan vastaan, jos sitä nyt tarjottaisiin.

Juho Maijala