SaiPa on yhden tappion päässä kesälomasta

24.3.2016 20:58
Kuva: Mika Strandén
SaiPa jäi illan pelissä takaa-ajajaksi.
SaiPa jäi illan pelissä takaa-ajajaksi.

JYP haki Kisapuistosta kolmannen voittonsa 4—1 (2—1, 1—0, 1—0) ja johtaa puolivälieräsarjaa SaiPaa vastaan 3—1. Lauantaina ottelusarja on katkolla JYPille Jyväskylässä.

SaiPa jäi heti avauserässä takaa-ajajaksi. Vieraat menivät johtoon, kun Janne Tavi laukoi ylivoimalla entisessä kotihallissaan 0—1.

Anssi Löfmanin johtaman JYPin ykkösketjun pitkän aloitusvoittojen putken ja pyörityksen jälkeen Markus Nenonen laukoi maalin edestä 0—2 ajassa 15.42.

Ensimmäiseen pudotuspeliinsä päässyt SaiPan Ville Vainikainen kavensi ennen erän loppua Tuomas Tarkin eteensä torjumasta kiekosta.

Toisen erän ainoan maalin teki JYP, kun SaiPan heikon rännipurun jälkeen kiekko pomppi siniviivalaukauksen jälkeen tyhjän maalin eteen Löfmanille.

Kolmannen erän sinetin iski Darryl Boyce vajaat kymmenen minuuttia ennen loppua.

SaiPan ketjuista Davic McIntyre, Chad Rau ja Tommi Jokinen sai eniten pyörityksiä aikaan, mutta muilla ketjuilla oli paljon parannettavaa hyökkäyspelissä. JYP sai vaivattomasti käännettyä SaiPan nousut kulmiin, kun se tukki keskisektorin.

SaiPan hyökkäyksen runkomiehistä sivussa olivat loukkaantunut kapteeni Ville Koho ja ilmeisesti vain huililla ollut Vojtech Polak, mikä sekoitti kotijoukkueen ketjut myös pelillisesti.

Jos oli JYP tyly maalipaikoissa, SaiPa näytti Kisapuistossa 4 680 katsojan edessä varsin vaarattomalta, vaikka laukaisutilastot taas voittikin.

Kuusi minuuttia ennen loppua SaiPa otti maalivahdin pois, kun Nolan Yonkman istui jäähyllä. Laukaukset lentelivät kuitenkin ohi, yli ja Tarkin maskiin. Janne Kolehmaisen jäähy antoi uuden mahdollisuuden, mutta maaleja ei syntynyt.

Kolmatta erää sotki toisen päätuomarin Jukka Hakkaraisen kaatuminen ja jalan loukkaantuminen. Ottelun lopun jatkoi yksinään Mikko Kaukokari, eikä juuri sotkenut peliä.

Vesa Salminen