Lappeenrannan kaupunki asentaa 100 linnunpönttöä taajamametsiin

24.3.2016 11:05
Kuva: Päivi Vento

Lappeenrannan kaupunki asentaa kaupungin taajamametsiin 100 linnunpönttöä pikkulinnuille. Pöntöt asennetaan huhtikuun alussa Rauha-Tiurussa rantaraitin, Ahvenlammella pururadan ja Rakuunamäellä rantaraitin varteen sekä Sammonlahdessa pururadan varteen hulevesikosteikolta Skinnarilan suuntaan. Jokaiseen kohteeseen tulee 25 linnunpönttöä.

Kaupungin metsätalouspäällikkö Risto Laukas kertoo tiedotteessa, että kaupunki haluaa omalta osaltaan edistää luonnon ja ihmisten hyvinvointia.

— Linnunpöntöt sijoitetaan ulkoilureittien varrelle, jotta asukkaat voivat seurata lintujen pesintää ja samalla nauttia linnunlaulusta. Linnunpönttöjen asennuspaikkoja on suunniteltu yhdessä Etelä-Karjalan lintutieteellisen yhdistyksen kanssa. Yhdistys on hyväksynyt pönttöjen sijoitussuunnitelman ja tukee hanketta.

Kaupunki rekisteröi asentamansa pöntöt Miljoona linnunpönttöä -kampanjan rekisteriin ja kannustaa myös asukkaita osallistumaan linnunpönttökampanjaan.

Lammilainen Ainankallion mansikkatilan yrittäjä Aki Pelkonen teki viime vuoden joulukuussa Lappeenrannan kaupungille aloitteen linnunpönttöjen asentamisesta.

Teknisen toimen metsätalouspalvelut on tilannut Pelkoselta linnunpöntöt, niiden asennuksen ja pönttöjen huollon ensi vuoden keväällä. Keväällä 2017 kaupunki saa huollon jälkeen myös tietää, kuinka monessa pöntössä on ollut asukkaita.

Kanerva Jalarvo