Etelä-Karjalassa pääsee pääsiäisenä kauppaan joka päivä

24.3.2016 10:37 | Päivitetty: 26.3.2016 14:40
Kuva: Kai Skyttä
Ruokahuolto on turvattu pääsiäisenä Etelä-Karjalassa. Mämmiä ja muuta ravintoa saa pyhinäkin. Viinakaupat ovat sentään kiinni.
Ruokahuolto on turvattu pääsiäisenä Etelä-Karjalassa. Mämmiä ja muuta ravintoa saa pyhinäkin. Viinakaupat ovat sentään kiinni.

Etelä-Karjalan ruokakaupat ovat vaihtelevasti auki pääsiäispyhinä. Kauppojen aukioloajat vapautettiin vuoden alussa kokonaan, ja moni käyttää tilaisuutta hyväkseen.

Etelä-Karjalassa Siwat ja Valintatalot ovat avoinna joka päivä. Lidlin myymälät ovat kiinni pitkäperjantaina.

Maakunnan K-supermarketit ovat auki kaikkina pyhinä kukin omine aukioloaikoineen. Poikkeuksena on Lehmus Lappeenrannan Kaukaalla. Se pitää ovet kiinni pitkäperjantaina ja pääsiäissunnuntaina.

K-supermarket Vuoksenniskan kauppiaan Tero Lehtosen mukaan kaikkien pääsiäispyhien aukioloa kokeiltiin viime vuonna.

— Ratkaisu oli myynnin kannalta hyvä, ja hävikkiä saatiin pienennettyä mukavasti.

Lappeenrannan ja Imatran Prismat pitävät ovensa kiinni pitkäperjantaina ja sunnuntaina. Imatran Prisman johtajalla Jari Antikaisella on suuret odotukset pääsiäismyynnistä.

— Meillä on uusi kauppa, uudet määrät myyntiä ja uusia asiakkaita. Odotukset ovat korkealla, mutta realistiset, ja tähän mennessä näyttää hyvältä.

Imatran ja Lappeenrannan Citymarketit pitävät vapaapäivän pääsiäissunnuntaina. Muina päivinä ne ovat auki.

S-marketit ovat pääsääntöisesti kiinni pitkäperjantaina ja pääsiäissunnuntaina. Taipalsaaren S-market Saimaanharjulla on avoinna pitkäperjantaina.

Alkot ovat auki kiirastorstain, mutta kiinni pääsiäispyhinä. Ne avautuvat uudelleen tiistaina.

Hypermarketit

Lappeenrannan ja Imatran Prismat ovat avoinna lauantaina kello 8—22 ja pääsiäismaanantaina kello 11—20.

Lappeenrannan ja Imatran Citymarketit ovat avoinna pitkäperjantaina kello 12—18. Lauantaina ne ovat auki kello 8—18 ja pääsiäissunnuntaina kiinni. Maanantaina Citymarketit ovat avoinna kello 12—18.

Kimmo Puhakka | Ilpo Leskinen