Alakoulun oppilailta haettiin nyrkkirauta ja iso linkkuveitsi

24.3.2016 15:34
Kuva: Poliisi
Poliisi takavarikoi torstaina nyrkkiraudan eteläkarjalaisesta alakoulusta.
Poliisi takavarikoi torstaina nyrkkiraudan eteläkarjalaisesta alakoulusta.

Poliisit kävivät torstaina hakemassa eteläkarjalaisesta alakoulusta oppilailta nyrkkiraudan ja suurehkon linkkuveitsen.

Koulussa oli ollut oppilaiden välillä jonkinlaista uhittelua ja opettajien paikalle kutsumat poliisit hakivat toisen vahingoittamisen soveltuvat vaaralliset esineet haltuunsa. Tapahtumaketju on poliisille ja koulun henkilökunnalle selvillä.

— Ensimmäinen kerta tämä minulle oli, kun tällaisia esineitä haettiin alakoulusta. En tiedä oliko esineet tuotu kouluun vain sitä varten, että niitä esiteltäisiin, mutta jokaisen pitäisi ymmärtää, miten vakava asia tämä on, kun lapsilla on tuollaisia esineitä mukanaan, sanoo nettipoliisina ja koulupoliisina tunnettu vanhempi konstaapeli Timo Härkönen.

Asian jatkoselvitykseen osallistuivat myös lastensuojeluviranomaiset.

Härkönen laittoi Facebookiin torstaina päivityksen, jossa hän sanoo, että sana koulukiusaaminen vähättelee monessa tapauksessa tekojen julmuutta. Sitä ei pitäisi käyttää, jos tapaus täyttä rikoksen tunnusmerkistön.

— Jos pesäpallomailalla lyödään tai välitunnilla saa turpiinsa, onko se koulukiusaamista? Miksi sitten tätä koulukiusaamissanaa käytetään edelleen opettajakunnassa ja myös meidän poliisin keskuudessa? Eiköhän puhuta asioiden oikeilla nimillä, Härkönen kirjoittaa.

Jarmo Hämäläinen