Veroilmoitukset tulevat huhtikuussa — joka neljännellä on täydennettävää

23.3.2016 14:26

Huhtikuun aikana kotiin tuleva esitäytetty veroilmoitus on aina tarkistettava. Veroilmoituksen tietojen täydentäminen onnistuu helpoiten verkossa.

Veroilmoituksen tietoja voi täydentää osoitteessa www.vero.fi/veroilmoitus. Veroilmoitukseen merkitty viimeinen palautuspäivä on joko 4. toukokuuta tai 13. toukokuuta.

Esitäytetty veroilmoitus lähetetään yli viidelle miljoonalle veronmaksajalle. Kaikkien täytyy tarkistaa veroilmoitus, vaikka viime vuonna vain 1,4 miljoonalla asiakkaalla oli siihen täydennettävää.

— Monet tiedot on täytetty veroilmoitukseen jo valmiiksi. Tyypillisiä puuttuvia tietoja ovat matkakulut ja kotitalousvähennys, kertoo ylitarkastaja Sirpa Rinne-Nirva Verohallinnosta.

Sekä asiakas että verottaja säästyvät paljolta vaivalta, kun vähennykset ilmoitetaan kerralla oikein.

— Paperilla palautetuissa veroilmoituksissa tavallisin virhe on lisätä matkakuluihin vain kulkuväline ja unohtaa eurot. Verottaja joutuu näissä tapauksissa olemaan yhteydessä asiakkaaseen ja pyytämään täydennystä veroilmoitukseen.

Jos nyt tekee esitäytettyyn veroilmoitukseen korjauksia, uusi verotuspäätös ja mahdolliset tilisiirtolomakkeet tulevat postitse lokakuun loppuun mennessä. Alkuperäinen verotuspäätös ja tilisiirtolomakkeet ovat lopullisia, jos veroilmoituksessa ei ole korjattavaa.

Veronpalautukset tulevat tilille marraskuun lopussa. Jäännösveron eli tutummin mätkyjen maksupäivät ovat 25.11.2016 ja 1.2.2017.

Verohallinto tarjoaa apua ja lisätietoja jonottamatta verkossa

Vero.fi-sivulle on koottu paljon veroilmoituksiin liittyvää asiaa.

Demolla (vero.fi/veroilmoitus) voi kokeilla palvelun käyttöä etukäteen.

Puhelimitse apua saa arkisin klo 9—16.15 numerossa 020 697 002.

Verohallinto opastaa senioreita veroilmoituksen tekemisessä yhteistyössä Marttojen kanssa.

Kanerva Jalarvo