Pääsiäisen menoliikenteessä vilkkainta kiirastorstaina ja pitkäperjantaina — autoja jopa tuplasti normaalia enemmän liikenteessä

23.3.2016 12:02
Kuva: Jussi Lopperi

Pääsiäisen menoliikenne jakautuu enimmäkseen kiirastorstaille 24.3. ja pitkäperjantaille 25.3., paluuliikenne molemmille pääsiäispäiville.

— Pääsiäisliikenteessä autoja on hetkittäin jopa tuplasti enemmän kuin normaaleina päivinä. Tästä syystä liikenne saattaa paikoitellen jonoutua ja nopeudet laskevat liikenteen vilkkaimpien tuntien aikana erityisesti kiirastorstaina ja pääsiäismaanantaina, kertoo Liikenneviraston Tampereen tieliikennekeskuksen päällikkö Marketta Udelius.

Menoliikennettä on eniten kiirastorstaina iltapäivällä kello 13—19, kohtalaisesti myös pitkäperjantaina kello 9—14 välillä.

Monet palaavat pääsiäisen vietosta jo sunnuntai-iltana, mutta vilkkainta paluuliikenne on toisena pääsiäispäivänä maanantaina klo 12–20 välillä.

Poliisitarkastaja Heikki Ihalainen Poliisihallituksesta muistuttaa, että pääsiäisen aikaan tiellä on niin paljon liikennettä, ettei ohituksilla saavuteta todellista hyötyä.

— Etenkin silloin, kun liikennettä on paljon, ohittelu on täysin turhaa. Ohituksilla aiheutetaan vain tarpeettomia vaaratilanteita sekä omassa autossa matkustaville että muille tiellä liikkuville. Perille pääsee turvallisemmin ja mukavammin, kun ajaa liikennevirran mukana.

Ihalainen korostaa ajoetäisyyksien suurta merkitystä sekä onnettomuuksien vähentämisessä että liikenteen yleisessä rauhoittamisessa. Pitämällä turvaväliä edellä ajavaan myös omasta ajosta tulee vähemmän stressaavaa.

Poliisi valvoo pääsiäisenä liikenteen ajokäyttäytymistä erityisesti päätieverkolla.

Ennen matkaan lähtemistä kannattaa tarkistaa teiden kunto ja ajokeli Liikenneviraston Liikennetilanne-palvelusta.

Vaihtelevien ajokelien takia viimeisimmät säätiedot ja voimassa olevat varoitukset on hyvä tarkistaa Ilmatieteen laitoksen verkkosivuilta ennen liikenteeseen lähtemistä.

Kanerva Jalarvo