SaiPa väänsi väkisin voiton — Nieminen pelin sankari

22.3.2016 21:06
Kuva: Maija Kaibijainen
SaiPan maalivahti Jani Nieminen nousi puolivälierien ahdingosta ja torjui erinomaisesti.
SaiPan maalivahti Jani Nieminen nousi puolivälierien ahdingosta ja torjui erinomaisesti.

SaiPa kavensi otteluvoitot 1—2:een Liigan pudotuspeleissä. Lappeenrantalaiset voittivat kovan väännön jälkeen JYPin ensimmäisen kerran puolivälierissä.

Lukemat Hippoksella olivat SaiPalle 2—1 (0—1, 2—0, 0—0).

Kolmas pudotuspeliottelu alkoi JYPin kovalla paineella. Kun SaiPan liike oli alussa jähmeää, JYP pääsi kiinni karvauksellaan, mutta SaiPan maalissa Jani Nieminen näki laukaukset ja torjui alussa varmasti.

Helppojen maalien sarja jatkui avauserän puolessa välissä, kun Darryl Boyce ampui pienestä kulmasta Niemisen räpyläkäden puolelta JYPille 1—0. Sen jälkeen mainiosti pelannut Nieminen pani ottelussa maalillaan luukun kiinni.

Toisessa erässä SaiPa paransi paljon. JYPin ensimmäisen jäähyn ottelussa otti maalintekijä Boyce estämisestä ja heti soi. Pimennossa tähän saakka ollut maalipörssin voittaja Chad Rau uitti maalin kulmalta kiekon ohi jaloistaan jäätyneen maalivahti Tuomas Tarkin.

Puolustaja Lasse Lappalainen vei SaiPan johtoon, kun Ville Hämäläinen tarjosi hienon passin poikki kentän. JYP ei puolustajan pitkää syöksyä omasta päädystä hyökkäykseen osannut lukea lainkaan.

Kolmannessa erässä JYP lähti vahvasti hakemaan tasoitusta, mutta SaiPan maalilla Jani Nieminen oli erinomainen. Johtoa suojellut SaiPa passivoitu turhan paljon ja antoi JYPille mahdollisuuden, mutta ei lopulta enää taipunut.

SaiPan loukkaantuneiden lista piteni toisessa erässä, kun kapteeni Ville Koho loukkasi taklaustilanteessa olkapäänsä ja poistui pukuhuoneeseen. Päätöserässä mainiosti pelannut SaiPan puolustaja Johan Larsson loukkasi ranteensa, mutta ei suostunut menemään pukuhuoneeseen.

Siirtorajan viime hetkillä palkattu hyökkääjä Kevin Henderson oli ensimmäistä kertaa vieraiden kokoonpanossa pudotuspeleissä. Hän otti kolmosketjusta Mikael Kurosen paikan. Kanadalainen ei ollut vielä parhaimmillaan, mutta tervetullutta säpinää hän toi laitavääntöihin.

Vesa Salminen