Panu Litmanen Brysselissä: "Ulkoa kuuluu jatkuva hälytysajoneuvojen ääni"

22.3.2016 11:15 | Päivitetty: 22.3.2016 11:54
Kuva: Lauri Miikkulainen
Lukijan kuvaBrysselissä työskentelevä turkulaislähtöinen Lauri Miikkulainen kuvasi Brysselin katukuvaa vajaan kilometrin matkan päässä Maelbeekin metroasemasta tänä aamuna. Miikkulaisen mukaan kadulla näkyy poliisiautoja ja keskustassa on helikoptereita ilmassa.
Brysselissä työskentelevä turkulaislähtöinen Lauri Miikkulainen kuvasi Brysselin katukuvaa vajaan kilometrin matkan päässä Maelbeekin metroasemasta tänä aamuna. Miikkulaisen mukaan kadulla näkyy poliisiautoja ja keskustassa on helikoptereita ilmassa.

Savonlinnalainen Panu Litmanen työskentelee Euroopan parlamentissa parlamentin varapuhemiehen Anneli Jäätteenmäen avustajana. Parlamentti sijaitsee noin kilometrin päässä Maelbeekin metroasemasta, jolla on tapahtunut tänä aamuna räjähdys. Myös Brysselin lentokentällä on räjähtänyt.

Litmanen sanoo, että hän on asiasta lehtitietojen varassa ja sisällä parlamentissa on rauhallista. Valiokuntakokouksissa on pidetty hiljaisia hetkiä, ja ulkoa kuuluu jatkuva hälytysajoneuvojen sireenien ääni.

- Jos menisi ulos, varmaan näkisin ne, mutta nyt on sellainen olo, ettei tee mieli mennä.

Litmasen oli tarkoitus lentää huomenna Brysselistä Suomeen, mutta metro ja lentoasema on jo suljettu. Litmanen uskoo, että liikkuminen kaupungissa vaikeutuu huomattavasti iltapäivän aikana, kun viranomaiset sulkevat alueita turvallisuussyistä.

- Kaupunki tulee menemään aivan sekaisin.

Litmasen mukaan iskuja on osattu pelätä. Häntä huolestuttaa koordinoitujen iskujen määrä Euroopassa.

- Yleisen turvallisuustilanteen heikkeneminen huolestuttaa.

Otsikkoa editoitu klo 11.47.