Tangomarkkinoiden konkari tulee Imatralle — Antin auttava puhelin on viime aikoina ollut hiljaa

20.3.2016 11:27
Kuva: Ville Palmu
Antti Ahopelto ei usko, että hän lähtisi tangomarkkinoille enää viidettä kertaa.
Antti Ahopelto ei usko, että hän lähtisi tangomarkkinoille enää viidettä kertaa.

Ratkaisunkeksijä. Sellainen on Antti Ahopelto. Muusikon nettisivuilla hänen erityistaitoinaan lukee seuraavaa: Antin auttava puhelin 24/7. Kuvaus on varustettu hymiöllä.

Mitähän tämä kaikki mahtaa tarkoittaa?

— Välillä keskellä yötä joku saattaa soittaa milloin mistäkin asiasta. Koittamme siinä sitten keksiä ratkaisuja. Aihepiiri saattaa olla hyvinkin laajaa. Joskus kaveri saattaa olla Kuopiossa hukassa tai milloin mitäkin. Nyt viime aikoina on tullut hyvin vähän puheluita, joskus tuli enemmänkin, Ahopelto nauraa.

Sunnuntaina tie tuo miehen Imatralle. Esiintyminen tansseissa on työn paras puoli. Tanssia on tiedossa nytkin. Vuoksenniskan Töllin sunnuntaitanssit nimittäin. Viihdyttämässä Antti Ahopelto & Etiketti.

— Tämä työ on elämäntapa. Minulla on tyhmä olo, jos on joskus vapaa viikonloppu. Vapailla menen sitten itse tanssimaan.

Keikkakesä näyttää mukavalta. Keikkaa riittää. Ahopellolla on vastaus valmiina kysyttäessä mikä on hyvä keikkapaikka.

— Parhaiten jäävät mieleen paikat, joissa henkilökunta ottaa asiakkaat hymyillen vastaan. Niitä on paljon, mutta oikeasti tosissaan hymynsä kanssa olevia: niitä tosi vähän. Meille on ihan ok, jos ei tarjoa ni mitään muuta kun vaikka vettä. Sellainen yleinen henkilökunnan henki on parasta. Se välittyy orkesteriin ja tanssivaan yleisöön.

Ruokolahden Rajun Töllillä järjestämissä sunnuntaitansseissa käy perinteisesti noin 200 tanssijaa joka viikko. Aika on kello 17—22.

Anniina Meuronen